ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑΙΣΤΟΡΙΑ

Σαν σήμερα το 1869 ήρθε στην Ελλάδα το ποδήλατο

0

Σαν σήμερα το 1870 ήρθε στην Ελλάδα το ποδήλατο.
Μάλιστα, δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Αλήθεια» ότι το 1869 είναι έτος εισαγωγής στην Ελλάδα του ποδηλάτου, του «περίεργου τούτου και δυσκόλου άμα είδους παιδιάς και ταχυδρομίας», όπως γράφει η εφημερίδα, και εισαγωγείς του ο βασιλιάς Γεώργιος Α’ και ο Παύλος Δαμαλάς, γιατρός και Δήμαρχος Πειραιώς.
Nα σημειώσουμε εδώ πως το 1817 στη Γερμανία, ο βαρώνος Karl von Drais, θέλοντας ένα μεταφορικό μέσο για τη βόλτα του στους κήπους του, κατασκεύασε από ξύλο και αυτός την ντρεζίνα (draisienne) που πήρε το όνομα της από το επώνυμο του.

Βέβαια η πρώτη απτή εμφάνιση του ποδηλάτου, με τελείως διαφορετική κατασκευή από τα σημερινά, ήταν γύρω στο 1750 στη Νυρεμβέργη.
Στην Ελλάδα το 1890, ιδρύθηκε η Διεθνής Ποδηλατική Ομοσπονδία και έγιναν οι πρώτοι ποδηλατικοί αγώνες. Το πρώτο ποδηλατοδρόμιο της χώρας κατασκευάστηκε στην Αθήνα για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896. Αυτό το ποδηλατοδρόμιο, έδωσε τη θέση του στο μετέπειτα ποδοσφαιρικό γήπεδο Καραϊσκάκη, που αποτελεί τη σημερινή έδρα του Ολυμπιακού.

Πηγή: SanSimera.gr, eirinika.gr

8eCUgvCwsa

Κοροναϊός : Ανοίγουν Δευτέρα τα σχολεία σε όλη τη χώρα, μόνο τα Γυμνάσια στην Αττική – Επιστρέφει το click away

Previous article

Ερχονται οι «αδιάφθοροι» του Δημοσίου – Το κράτος αποκτά… Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.