ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πλημμύρισε ο Εβρος: Μεταφέραν νήπια με πυροσβεστικά -Απεγκλωβίστηκαν μαθητές δημοτικού [εικόνες, βίντεο]

0

Επιχείρηση απομάκρυνσης 21 μαθητών από το νηπιαγωγείο του Απαλού στον Έβρο πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Το πρωί σφοδρή βροχόπτωση «χτύπησε» ολόκληρο τον Έβρο, με ισχυρές καταιγίδες να πλήττουν πολλές περιοχές του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Οι οικισμοί Άνθεια, Μαΐστρος, Απαλός του δήμου Αλεξανδρούπολης αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα καθώς η στάθμη των νερών συνεχώς ανέβαινε. Σύμφωνα με τα όσα είπε στο ThessToday ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης υπερχείλισαν οι χείμαρροι της περιοχής και οι όγκοι των υδάτων είναι μεγάλοι.

Η επιχείρηση ασφαλούς μεταφοράς 21 μαθητών και 2 νηπιαγωγών από το πλημμυρισμένο νηπιαγωγείο στον Απαλό της Αλεξανδρούπολης Έβρου από δυνάμεις της Πυροσβεστικής ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι.Όλα τα νήπια και οι δύο νηπιαγωγοί είναι καλά στην υγεία τους.

Απεγκλωβίστηκαν μαθητές του δημοτικού σχολείου στον Απαλό
Ωστόσο οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Απαλού βρέθηκαν «εγκλωβισμένοι» για προληπτικούς λόγους στο δεύτερο όροφο του σχολείου λόγω πλημμύρας.

Έβρος πλημμύρες

«Οι μαθητές έχουν ανέβει στον πρώτο όροφο του κτιρίου για προληπτικούς λόγους, για να μην ανέβει κι άλλο η στάθμη των υδάτων και αναμένουν εκεί μέχρι νεωτέρας», ανέφερε στο ThessToday ο δήμαρχος.

Έβρος πλημμύρες

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος Αλεξανδρούπολης ανέφερε :

«Την αναστολή λειτουργία του δημοτικού σχολείου Απαλού της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αλεξανδρούπολης, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (έντονη βροχόπτωση) που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή, σήμερα, Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου του 2021. Οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό θα παραμείνουν στο κτίριο μέχρι να υπάρξουν οι συνθήκες για την ασφαλή απομάκρυνσή τους».

Ωστόσο, ξεκίνησε διαδικασία μεταφοράς μαθητών του δημοτικού σχολείου Απαλού από το πλημμυρισμένο σχολείο τους σε ασφαλές σημείο.

Η μεταφορά τους γίνεται με λεωφορεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προς την εκκλησία της περιοχής.


Τραγωδία στον Εβρο: Πνίγηκε πυροσβέστης στην Αλεξανδρούπολη, ενώ πήγαινε να απεγκλωβίσει μαθητές

Previous article

Ραγκίπ Ντουράν: «Μετά τον Ερντογάν θα επικρατήσει χάος»

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.