ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

“Ο νέος Αβέρωφ” Ιάκωβος Τσούνης: Δωρεά στις Ένοπλες Δυνάμεις 23 εκατ. και 60 αποβατικά σκάφη

0

Γνήσιος πατριώτης και ευπατρίδης  ο 97χρονος βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, επιχειρηματίας – εφοπλιστής Ιάκωβος Τσούνης, δήλωσε ότι επιθυμεί να φύγει από τη ζωή όπως ακριβώς ξεκίνησε, ξυπόλητος και χαρίζει την περιουσία του στις “Άγιες” όπως τις αποκαλεί, ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Απόγονος ηρώων της επανάστασης του 1821, συνεχιστής της παράδοσης των μεγάλων ευεργετών του Ελληνισμού, αφήνει 23 εκατ, ευρώ για την άμυνα της πατρίδας του και 60 ελαστικές λέμβους (7-10 ανδρών) για τις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων και έχουν ανακαινισθεί πτέρυγες κλινικών του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών και του 417 Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ).

Την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος επέδωσε ξίφος στον Υποστράτηγο επί τιμή (Υπτγο ε.τ.) Ιάκωβο Τσούνη, για την αναγνώριση των διακεκριμένων υπηρεσιών του προς τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο Ιάκωβος Τσούνης γεννήθηκε στην Πάτρα και είναι απόγονος των πολεμιστών του 1821, Λονταίων και Πετμεζαίων. Σε ηλικία 16 ετών κατετάγη ως εθελοντής στον ελληνικό στρατό και έλαβε μέρος στον ελληνοϊταλικό πόλεμο. Μετά την εισβολή των Γερμανών στην Ελλάδα συνέχισε την αντιστασιακή του δράση.

Συνελήφθη, φυλακίσθηκε, αλλά κατόρθωσε να δραπετεύσει. Άσκησε το επάγγελμα του εκτελωνιστή αρχικώς, αλλά το 1966 εισήλθε στην ναυτιλία, αποκτώντας συνολικά 13 εμπορικά πλοία, τα οποία και πούλησε 20 χρόνια αργότερα. Από τότε άρχισε και τη μεγάλη φιλανθρωπική του δράση, την οποία όμως θέλησε να κρατήσει εκτός δημοσιότητας. Ιδιαίτερη είναι η «πάσης φύσεως» ενίσχυση που προσέφερε διαχρονικά στις ένοπλες δυνάμεις , στην «μεγάλη αγάπη της καρδιάς και της ψυχής» του, όπως ο ίδιος λέει.

Τιμής ένεκεν οι ένοπλες δυνάμεις του απένειμαν το 2018 τον Αστέρα Αξίας και Τιμής για τη συνολική προσφορά του στην πατρίδα και τον Απρίλιο του 2020 κατόπιν γνωμάτευσης του ΣΑΓΕ και προτάσεως του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νικολάου Παναγιωτόπουλου του απονεμήθηκε με Προεδρικό Διάταγμα η ιδιότητα του Εφέδρου Αξιωματικού, βαθμού Υποστρατήγου επί τιμή.

Δημιούργημά του επίσης είναι το «Μουσείο Ιάκωβος Τσούνης», με κειμήλια θρησκευτικής, εθνικής και ιστορικής αξίας από την προσωπική συλλογή του νεότερου βετεράνου του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Το Μουσείο δώρησε ο κ. Τσούνης στην Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.  Δημιούργημά του επίσης είναι το Μουσείο, που βρίσκεται παραπλεύρως της μόνιμης κατοικίας του στην οδό Κύπρου, στου Παπάγου.

8eCUgvCwsa

Αυτός είναι ο αγρότης από την Κορινθία που έσπασε τα κοντέρ στο Survivor

Previous article

Πολίτες μαζεύουν υπογραφές: “Να πάρει πίσω η Εκκλησία τον αφορισμό της Ελληνικής Επανάστασης”

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.