ΑΠΟΨΕΙΣ

Θέατρο της Αρχαίας Κορίνθου

0

Του Βασίλειου Μπαλάφα

Και γιατί λοιπόν ΚΟΡΙΝΘΙΟΙ να μην τολμήσουμε ; ΠΟΙΟΙ θέλουν να ξεχάσουμε την πολύτιμη κληρονομιά μας ; Γιατί πετάμε ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ κυριολεκτικά στη θάλασσα ;

Αγαπητοί συμπολίτες, επιτρέψτε μου να σάς συστηθώ. Είμαι το Αρχαίο Θέατρό σας. Το Αρχαίο Θέατρο της Αρχαίας Κορίνθου. Ναι. Δεν με ξέρετε πολλοί αλλά είμαι εκεί, υπάρχω και περιμένω. Στωικά. Έχω ζήσει ωραίες εποχές. Κάποτε είχα φτάσει να χωράω 18.000 θεατές !!!

Η ανασκαφή μου δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Και αυτό το περιμένω. Επίσης στωικά. Εδώ και αιώνες. Το 2009 αναθάρρησα λίγο. Με επισκέφτηκαν από το “Διάζωμα” του Μπένου. Είπαν ότι είχα ελπίδες αν γίνει η ανασκαφή, να ΞΑΝΑΖΗΣΩ. Και να σας φέρω κοντά μου. Όλες και όλους. Πράσινους, κόκκινους, μπλε, όλα τα χρώματα. Αυτές τις μέρες έμαθα για μια ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑΚΙΑ ευρώ που θα δοθούν λέει για να μελετήσουν αν ένα παλιό αναψυκτήριο (αν δεν κάνω λάθος) εδώ δίπλα μπορεί να γίνει θέατρο. Και έμαθα ότι είχαν δοθεί και κάτι άλλα ΔΕΚΑΡΙΚΑΚΙΑ χιλιάδες ευρώ για κάτι άλλες μελέτες που έγιναν παραπλεύρως για να δουν αν μπορούν να κάνουν κάτι άλλα με τα άλλα και άλλα αντί άλλων δηλαδή … Όμως εγώ θυμάμαι και ξέρω ότι αυτά σε αυτό το χώρο δεν γίνονται. Γιατί δεν πρόκειται να πάρουν άδεια ούτε μετά από 400.000 χρόνια (όχι ευρώ). Γιατί όπου και να σκάψεις κοντά μου, αρχαία θα βρεις. Και γιατί – όπως και να το κάνουμε – δίπλα μου δεν μπορούν να πέσουν τσιμέντα και τέτοια. Δεν το θέλεις και εσύ φαντάζομαι αυτό. Για σκέψου όμως …

Εγώ είμαι εδώ και σάς περιμένω. ΟΛΟΥΣ. Και στο internet όπως λέτε σήμερα την Αγορά σας, υπάρχει κάτι αφημένο για μένα, έτσι να το δείτε και να θυμηθείτε [https://www.diazoma.gr/…/%CE%B8%CE%AD%CE%B1%CF%84%CF…/].

Μη με ξεχνάτε. Ελάτε να με δείτε. Έστω και στα χάλια μου. Είμαι εκεί και σας περιμένω. Σας περιμένω μαζί με την Κορινθιακή τριήρη και τα φουσκωμένα πανιά της, μαζί με τον Δίολκο, σας περιμένω μαζί με τα Αρχαία σας λιμάνια που φωλιάζουν τα χταποδάκια, μαζί με τη μεγαλοπρεπή βασιλική του Λεωνίδη ή του Λεχαίου που τη βλέπουν μόνο τα ψαροπούλια, μαζί με την Αρχαία Τενέα που ξεπροβάλλει σιγά σιγά και πολλά πολλά άλλα που είναι δίπλα σας. Μην πετάτε τα λεφτά σας σε πράγματα που δεν πρόκειται να υλοποιηθούν ποτέ. Με μερικά από αυτά θα αναθαρρήσουμε όλοι μαζί. Ελάτε να μας δείτε. Είμαστε εκεί. Σας περιμένουμε για να πάμε στο μέλλον με την αίγλη του παρελθόντος. Δεν τη θέλουμε την αίγλη γραμμένη μόνο στις πέτρες μας. Δική σας είναι. Και των παιδιών σας.

Χάρηκα για τη γνωριμία.

Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του korinthia.net.gr δημοσιεύονται αυτούσια και απηχούν τις απόψεις των συντακτών και όχι της σελίδας.

8eCUgvCwsa

Νέο «κούρεμα» 8% στον ΕΝΦΙΑ: Το κλειδί των εξελίξεων – Ποιοι “κερδίζουν” και ποιοι είναι “χαμένοι”

Previous article

Κατά 14 δισ. πλουσιότεροι έγιναν οι δύο ιδρυτές της Goolge μετά τα κέρδη ρεκόρ της εταιρείας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.