ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Συνάντηση για την ένταξη του Δήμου Βέλου Βόχας στο πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου

0

Συνάντηση για την ένταξη του Δήμου Βέλου Βόχας στο πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ» είχε ο Δήμαρχος Αννίβας Παπακυριάκος με τον εντεταλμένο Σύμβουλο για Θέματα Υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και Μέλος του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας κ. Άγγελο Χρονά , την συνεργάτιδα του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας κ. Κάτια Γκιολή και την υπεύθυνη δημοτική σύμβουλο κοινωνικών δομών κ. Μαρία Καλλίρη.

Να σημειώσουμε πως το πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου πραγματοποιεί το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Νομού Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ήδη ανάλογα προγράμματα έχουν υλοποιηθεί στους Δήμους Κορινθίων, Ξυλοκάστρου, Ευρωστίνης, και Σικυωνίων.

Ο κ. Παπακυριάκος εξέφρασε την επιθυμία να ενταχθεί στο πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας όλος ο γυναικείος πληθυσμός του Δήμου χωρίς κανένα κοινωνικό κριτήριο, με ΔΩΡΕΑΝ ψηφιακή μαστογραφία και τεστ Παπανικολάου, στην ειδική και πλήρως εξοπλισμένη κινητή μονάδα του Ιδρύματος.

Να σημειώσουμε πως το πρόγραμμα δράσης εξυπηρετεί ημερησίως 25 με 30 γυναίκες και για διάστημα τουλάχιστον 60 ημερών, σύμφωνα με τις πληθυσμιακές ανάγκες του κάθε Δήμου.

8eCUgvCwsa

Παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας από την περιφέρεια στην Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών

Previous article

Φεύγουν οι πρόσφυγες που φιλοξενούνταν στην δομή των Αγίων Θεοδώρων

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.