ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Λαμπρινός: “Εκτός σχεδιασμού αγροτικής ανάπτυξης Άσσος και Λέχαιο”

0

Στις τελευταίες αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Κορινθίων αναφέρθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Πνοή Δημιουργίας Παναγιώτης Λαμπρινός, καταγγέλλοντας την δημοτική αρχή ότι αφήνει εκτός σχεδιασμού αγροτικής ανάπτυξης την δημοτική ενότητα Άσσου Λεχαίου! Μάλιστα επαναφέρει το ζήτημα του υπερδιπλασιασμού του κόστους δύο έργων οδοποιίας στο οποίο είχε αναφερθεί και ο επικεφαλής της παράταξης, Νίκος Σταυρέλης.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του στα social media ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής περιλαμβάνει έργα με μικρή συνεισφορά στο κεφάλαιο του πρωτογενούς τομέα και έγινε χωρίς αξολόγηση.

Ειδικότερα ο κ. Λαμπρινός αναφέρει

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΣΣΟΥ-ΛΕΧΑΙΟΥ!!!!Αγαπητοί φίλοι.

Χθες Παρασκευή υπήρξε συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου μας. Ένα από τα θέματα που συζητήθηκε ήταν η υποβολή πρότασης του Δήμου Κορινθίων στα πλαίσια της Πρόσκλησης Ατ 05 “Ανάπτυξη της Υπαίθρου ,Αγροτική Οδοποιία Πρόγραμμα < Αντώνης Τρίτσης > με ημερομηνία λήξης του προγράμματος 31/3 /2021!!!!Η εισήγηση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών ήταν να προταθούν δύο (2) έργα τα οποία και θα υποβληθούν για έγκριση στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.Τα έργα αυτά αφορούν βελτίωση ασφαλτόστρωση, υπάρχουσας, αγροτικής οδοποιίας που ενώνει: 1ον : Τον οικισμό Σοφικού με τη Δήμαινα Αργολίδος ύψους 2.060.000 € και 2ον : Τον οικισμό Αγίου Βασιλείου με τις Μυκήνες Αργολίδος ύψος 1.960.000 € συνολικά 4.020.000 € με ΦΠΑ.

Με την υποβολή για ένταξη των έργων αυτών το πρόγραμμα σε ότι αφορά το σκέλος της αγροτικής ανάπτυξης κλείνει!!!Σίγουρα τα έργα αυτά είναι σημαντικά για τις περιοχές, όπως κάθε έργο εξ’ άλλου. Όμως !!! Όμως θα ήθελα να μάθω πώς έγινε η συγκεκριμένη αξιολόγηση των έργων!! Δύο έργα που ενώνουν την Κορινθία με την Αργολίδα!Οκ!! Πόσοι αγρότες – πολίτες μετακινούνται στην περιοχή αυτή καθημερινά;Ποια είναι η αγροτική παραγωγή της περιοχής στο πλαίσιο της αγροτικής ανάπτυξης όπως επιβάλλει το πρόγραμμα <Αντώνης Τρίτσης>!!!Και λέω εγώ τώρα!!!Ο δρόμος Άσσου- Βελλινιατικων-Σπαθο- βουνίου- Χιλιομόδι, που μοιάζει με πυρπολημενη εμπόλεμη ζώνη , με δύο γεφύρια ετοιμόρροπα και επικίνδυνα.

Γιατί οι αρμόδιοι δεν μπήκαν στη διαδικασία μιας σχετικής αξιολόγησης, έτσι ώστε να ενταχθεί ο δρόμος αυτός στο πρόγραμμα.Εκεί που καθημερινά 100νταδες αγρότες και όχι μόνο εξυπηρετούνται!! Σε μία περιοχή κατ’ εξοχήν αγροτική… Ακόμη εξυπηρετούνται και ταξιδιώτες οι οποίοι βγαίνουν από την Ε.Ο Κορίνθου- Τριπόλεως με κατεύθυνση τον Δήμο μας ή τον Δήμο βόχας!!

Και επιμένω και λέω: Γιατί ο δρόμος αυτός δεν αξιολογήθηκε ετσι ώστε να ενταχθεί στο πρόγραμμα; πιστεύω πως είναι ένα πολύ σημαντικό έργο που έχει ανάγκη η περιοχή και κατ’ επέκταση ο δήμο μας!! Ενα έργο που τηρεί όλους τους όρους που θέτει το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης.. Τι λέω τώρα!! και τι θυμάμαι πάλι!!!!

Πέρσι ήρθαν και απενταξαν από κωδικό του προϋπολογισμού 100.000 € που αφορούσε την ενότητα του Κάτω Άσσου και τα έδωσαν σε εργολάβο!! Και έρχομαι εγώ και ζητώ την ένταξη ενός έργου για την ενότητα Άσσου- Λεχαίου!! Τι θέλω τώρα !!Τι ξέρω εγώ!!

Δυστυχώς για άλλη μία φορά είμαστε στην απ’ έξω όπως καταλάβατε αγαπητοί φίλοι και συνδημότες!!!!

Υ.Γ. Και κάτι ακόμα:Οι συγκεκριμένες μελέτες έρχονται από το παρελθόν εγκεκριμένες από το ΔΣ με αριθ.πρωτ.573/27-11-2018 και με πόσον 975.000€ Άγιος Βασίλειος – Μυκήνεςκαι με αριθ.πρωτ.330/35-9-2017 με πόσον 800.000€ Σοφικό- Δήμαινα!!!Ένα τεράστιο γιατί; Στα χείλη όλων!!! μια μεγάλη οικονομική διαφορά μεταξύ των δύο μελετών!!!!

Η Κίνα δείχνει τον δρόμο: Κάνει τα πάντα ψηφιακά στο οδικό της δίκτυο

Previous article

Σταυρέλης: “Περίεργος ο υπερδιπλασιασμός των προϋπολογισμών σε δύο έργα”

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.