ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ο Elon Musk θέλει να κάνει το Tesla Roadster να αιωρείται

0

Ο Elon Musk παραχώρησε ακόμα μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο podcast του Joe Rogan, όπου μίλησε εφ’ όλης της ύλης, από την SpaceX και τον Άρη, μέχρι την Tesla και το νέο Roadster. Όσον αφορά το δεύτερο, έκανε μία δήλωση η οποία προσέλκυσε ιδιαίτερα την προσοχή του κόσμου.

Θέλω να αιωρείται και προσπαθώ να βρω πώς να το κάνω χωρίς, ξέρεις, να σκοτώσω κόσμο. Ίσως να μπορεί να αιωρείται περίπου ένα μέτρο από το έδαφος ή κάτι τέτοιο. Αν πέσει θα χαλάσει τις αναρτήσεις αλλά δε θα πεθάνετε.

Στο “SpaceX πακέτο” όπως το ονόμασε, η διάρκεια αιώρησης θα είναι μικρή αλλά η ταχύτητα με την οποία θα κινείται το όχημα θα είναι μεγαλύτερη από την κανονική του τελική ταχύτητα, χωρίς όμως ο Musk να δίνει αριθμούς. Είναι σίγουρος όμως πως το 0-100 θα το έχει στο μισό χρόνο από την Plaid έκδοση του Model S.

Ο Musk έχει δηλώσει από το 2018 πως θέλει να ενσωματώσει στο Tesla Roadster ένα προωθητήρα πυραύλου για να βελτιώσει τις επιδόσεις στην ταχύτητα και τώρα αυτή η σκέψη στράφηκε στην αιώρηση του αυτοκινήτου.

Ακόμα κι αν το πετύχει όμως, το αν κάτι τέτοιο θα γίνει αποδεκτό από τις Αρχές είναι μία εντελώς διαφορετική συζήτηση, ειδικά με την παραγωγή της δεύτερης γενιάς Roadster να προγραμματίζεται για το 2022. Ακόμα και το ανασχεδιασμένο τιμόνι των νέων Model S και Model X βρίσκεται υπό το ερευνητικό πρίσμα των αρχών ασφαλείας αυτοκινητοδρόμων.

8eCUgvCwsa

Ο μύθος και η πραγματικότητα του σούπερ στρατιώτη

Previous article

Οι κοινωνικές καμηλοπαρδάλεις ζουν περισσότερο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.