Περιφερεια

Επιτέλους! Γίνεται κυκλοφοριακός κόμβος στο mare west!

0

Στην δημιουργία δύο κόμβων σε επικίνδυνα σημεία των εθνικών δικτύων εντός του νομού Κορινθίας προχωρά η περιφέρεια μέσα από το δικό της Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2020 με προϋπολογισμό 4.900.000,00 €.

Ο πρώτος κόμβος αφορά την την διαμόρφωση της Π.Ε.Ο Κορίνθου-Πατρών από τον Ισόπεδο Κόμβο Αρχαίας Κορίνθου έως τον Ισόπεδο Κόμβο Λεχαίου, δηλαδή στο MALL όπου έχουν σημειωθεί πάρα πολλά τροχαία ατυχήματα.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ο δεύτερος κόμβος αφορά την κατασκευή ενός κόμβου στην συμβολή της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου με την “ενδιάμεση” (νεότερη) Εθνική, στους Αγίους Θεοδώρους στα (Διυλιστήρια Motor Oil).

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και τα δύο έργα κρίνονται ως σημαντικά “για την αντιμετώπιση της επικινδυνότητας στα σημεία αυτά, καθώς αφενός η υφιστάμενη δομή έχει παρατηρηθεί ότι προκαλεί προβλήματα οδικής ασφάλειας λόγω κυκλοφοριακής συμφόρησης και τροχαίων ατυχημάτων και αφετέρου το εθνικό οδικό δίκτυο στα σημεία αυτά παρουσιάζει ελλείψεις συντήρησης και σήμανσης λόγω ανεπάρκειας σχετικής χρηματοδότησης.
Με αυτό το έργο θα βελτιωθούν οι κυκλοφοριακές συνδέσεις με αποτέλεσμα την ταχύτερη και ασφαλέστερη πρόσβαση σε τοποθεσίες τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος όπως είναι η Διώρυγα του Ισθμού, ο Αρχαιολογικός χώρος του Αρχαίου Λιμένα Κορίνθου αλλά και οι παραθαλάσσιες περιοχές της Κορίνθου
“, καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπερτερούν οι προσωπικές απόψεις και τα δεδομένα δεν μπορούν να πείσουν πλέον κανέναν

Previous article

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λουτρακίου για υφαρπαγή των ιαματικών πηγών

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.