ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

“Οι Beatles τουΣτάθηΔρογώση” Live Virtual Experience by Localture

0

Τρεις πιτσιρικάδες από το Liverpool ιδρύουν στις αρχές του ‘60 τους Beatles και κατορθώνουν κάτι που ακόμα και για τα δεδομένα της εποχής μας φαντάζει ακατόρθωτo: φτιάχνουν μέσα σε λίγα χρόνια ένα συγκρότημα-θρύλο με εκπληκτικά τραγούδια, προκαλούν ρήξη με το κατεστημένο, αγωνίζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και ζουν πολλές απογοητεύσεις, συγκρούσεις και βέβαια τραγωδίες. 

Αυτή την φρενήρη πορεία προς τη αιώνια δόξα θα μας παρουσιάσει με την μουσική του παιδεία και την κριτική του ματιά ο Στάθης Δρογώσης, αναλύοντάς μας τη διείσδυση των Beatles στη βιομηχανία της μουσικής και του θεάματος, τις πρωτόγνωρες συναυλίες των 60.000 θεατών στην Αμερική και τις νέες έννοιες που επέβαλαν  στη μουσική και την ψυχαγωγία, όπως το “Merseybeat” και η “Beatlemania”.

Ο Στάθης θα συζητήσει μαζί μας ακόμα και για τις δύσκολες στιγμές του συγκροτήματος, για τους ανταγωνισμούς μεταξύ τους, την αιωνία σύγκριση με τους Stones αλλά και το αναπάντεχο τέλος τους.

Κυρίως όμως θα αναδείξει μέσα από την ανάλυση συγκεκριμένων τραγουδιών τους την ξέφρενη συνθετική τους πορεία. Πώς από τον ΜπάντυΧόλυ έφτασαν στην ψυχεδέλεια και στο συμφωνικό ροκ. Και πώς ξαναγύρισαν στις ρίζες τους κι όλα αυτά μέσα σε 7 χρόνια επίσημης δισκογραφίας.Τα πλήκτρα του πιάνου του θα μας συντροφεύουν σ’αυτό το όμορφο οδοιπορικό.

Είναι τελικά το πιο δημοφιλές και επαναστατικό μουσικό συγκρότημα στην ιστορία; 

Ποια η επιρροή τους στη μουσική εξέλιξη και τη δημιουργία άλλων συγκροτημάτων; 

Πως επηρέασαν την καλλιτεχνική εξέλιξη και τη ζωή του Στάθη και άλλων τραγουδοποιών;

Πότε: Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Ώρα: 19:00

Διάρκεια: 1.5 ώρα

Συμμετοχή: Δωρεάν (απαραίτητη η εγγραφή). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Εγγραφή: https://localture.com/experiences/583/oi-beatles-tou-stathi-drogosi

Localture είναι μια on-line πλατφόρμα που εξερευνά κάθε γωνιά της Ελλάδας με σκοπό να φέρει σε επαφή ταξιδιώτες και ντόπιους, έτσι ώστε να πραγματοποιήσουν μαζί μοναδικές, βιωματικές εμπειρίες οι οποίες θα καταστήσουν τις διακοπές και το ταξίδι τους ξεχωριστό. Απώτερος στόχος είναι ο ταξιδιώτης να γνωρίσει από κοντά τις αξίες, τα ήθη και τα έθιμα που μπορούν να προσφέρουν ένας τόπος και οι κάτοικοί του, καθώς επίσης και να ασχοληθεί με δραστηριότητες που στην καθημερινότητά του είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανακαλύψει. Η λειτουργία του είναι απλούστατη. Ο οικοδεσπότης αναρτά τις βιωματικές εμπειρίες ή/και τα events που προσφέρει στην πλατφόρμα της Localture και ο ταξιδιώτης επιλέγει σε ποιες θα συμμετάσχει και πότε.  

Από το ξέσπασμα της πανδημίας και μετά, η πλατφόρμα μας δίνει τη δυνατότητα σε συνεργάτες να προσφέρουν virtual εμπειρίες. Παρότι η βασική φιλοσοφία παραμένει η ίδια, προσπαθούμε να επεκτείνουμε το δίκτυό μας αναζητώντας τους καλύτερους τρόπους να παραμείνουμε ενεργοί και να σας προσφέρουμε πολύ ενδιαφέρουσες εναλλακτικές εμπειρίες, εν μέσω της δύσκολης περιόδου του lockdown και της τήρησης των υγειονομικών μέτρων προφύλαξης. Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στους καλλιτέχνες και στους δημιουργούς, των οποίων ο χώρος έχει πληγεί περισσότερο ίσως από κάθε άλλον. Εκτός λοιπόν από ένα π.χ., διαδικτυακό μάθημα γιόγκα ή μαγειρικής, μέσω της πλατφόρμας μας μπορεί και ένας καλλιτέχνης να παραδώσει λόγου χάρη ένα σεμινάριο ορθοφωνίας ή δημιουργικής γραφής, ένα μάθημα φωτογραφίας ή να συζητήσει με το κοινό γενικότερα θέματα της τέχνης και της δημιουργίας, προσφέροντας μια ευχάριστη νότα ψυχαγωγίας στην καθημερινότητά μας.

**Ο Στάθης Δρογώσης γεννήθηκε στην Αθήνα την 1η Μαΐου του 1977.

Λατρεύει τους BEATLES .

Είναι πτυχιούχος πιάνου με σπουδές κοντά στην καθηγήτρια κα Μοιρούλα Νάσου, ενώ έχει κάνει και σπουδές ανώτερων θεωρητικών και κρουστών ορχήστρας. Επίσης είναι πτυχιούχος της σχολής “Σπουδές στις Φυσικές Επιστήμες” του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.

Υπήρξε τραγουδιστής και ένας από τους βασικούς συνθέτες του συγκροτήματος «Τα φώτα που σβήνουν», το οποίο κυκλοφόρησε τους δίσκους «Τα φώτα που σβήνουν» (Warner,1999) και «Η γη απ’ τ’ αστέρια» (Warner,2001). Με το συγκρότημα επίσης συμμετείχε στο δίσκο αφιέρωμα στον Παύλο Σιδηρόπουλο με τον τίτλο «Στον Π» (MINOS-EMI,2000) διασκευάζοντας το τραγούδι «Που να γυρίζεις».

Μετά τη διάλυση του συγκροτήματος το 2001 εργάστηκε ως μουσικός, τραγουδιστής και ενορχηστρωτής, σε συναυλίες με έργα του Μίκη Θεοδωράκη, όπως τα «Λυρικά» σε στίχους του Τάσου Λειβαδίτη, που παρουσιάστηκαν διασκευασμένα στο Γκάζι (2001) και στο «Ο ήλιος και ο χρόνος» σε στίχους του Μίκη Θεοδωράκη που παρουσιάστηκε στο Ηρώδειο το καλοκαίρι του 2002. Μέσω αυτής της συναυλίας του δόθηκε η μεγάλη ευκαιρία να μελοποιήσει και να τραγουδήσει στίχους του Μίκη Θεοδωράκη από το ίδιο έργο, το τραγούδι «Πυροβολήστε τον χρόνο».

Με τίτλο «Ο χειμώνας δε θα ‘ρθει» κυκλοφόρησε το Δεκέμβριο του 2003 από τη MINOS-EMI ο πρώτος προσωπικός του δίσκος σε παραγωγή του Μανώλη Φάμελλου. Τον Οκτώβρη του 2005 ο Στάθης Δρογώσης πήρε μέρος στο Φεστιβάλ Ελληνικού τραγουδιού της Θεσσαλονίκης με το τραγούδι «Θα περάσουν οι μέρες», το οποίο κυκλοφορεί στο repackaging του πρώτου προσωπικού του δίσκου.

Έναν χρόνο αργότερα κυκλοφορεί ο δεύτερος προσωπικός του δίσκος από τη ΜΙΝΟS-EMI με τίτλο «ΑΛΛΗ ΓΗ» σε παραγωγή του ίδιου και του ΚωσταΓιαννίρη, ενώ τον Μάιο του 2009 κυκλοφόρησε τον τρίτο προσωπικό του δίσκο από την LYRA «Η ΑΓΑΠΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ» σε παραγωγή του ίδιου και του συγκροτήματος “ΔΡΑΜΑΜΙΝΗ”, το οποίο αποτελείται από τους Γιάννη και Χάρη Μιχαηλίδη.

Την μεγάλη και τολμηρή για κάποιους απόφαση παίρνει τον Δεκέμβρη του 2010 όταν δημιουργεί την δική του δισκογραφική εταιρεία «ANTELMA MUSIC» και κυκλοφορεί μέσω αυτής τον τέταρτο προσωπικό του δίσκο με τίτλο «ΟΜΟΡΦΗ ΖΩΗ» σε παραγωγή του ίδιου και των ΔΡΑΜΑΜΙΝΗ. Για πρώτη φορά στη Ελλάδα ένας καλλιτέχνης με ραδιοφωνική παρουσία και πολλά γνωστά τραγούδια επέλεξε να δώσει ακόμα και δωρεάν τη δουλειά του από το site της εταιρείας του http://www.antelmamusic.com/.

Στόχος της εταιρείας είναι να βοηθήσει κι άλλους νέους καλλιτέχνες να κάνουν γνωστή τη δουλειά τους.

Το 2015 κυκλοφορεί πάλι από τη ΕΜΙ-UNIVERSAL ο πέμπτος προσωπικός του δίσκος με τίτλο “ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΕΤΡΑΔΙΟ”

To 2017 κυκλοφόρησε ο δίσκος 18+1 από την EMI-UNIVERSALστον οποίο γνωστοί τραγουδοποιοί διασκευάζουν μαζί του τραγούδια από όλους τους δίσκους του.

Ο Στάθης Δρογώσης το 2004 είναι υπεύθυνος για την παραγωγή και την ενορχήστρωση του πρώτου προσωπικού δίσκου του τραγουδοποιού Γιώργου Μυλωνά με τίτλο «Καλοκαίρια που γελούν», Επίσης το 2010 υπογράφει την παραγωγή και την ενορχήστρωση του δίσκου του Δημήτρη Λάμπου με τίτλο «ΜΗ ΣΕ ΦΟΒΙΣΕΙ Η ΑΓΕΛΗ» ο οποίος κυκλοφορεί από την ΛΥΡΑ.

Το 2014 συμμετέχει με 4 τραγούδια στον δίσκο της Χάρις Αλεξίου “ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΛΙ” και το 2015 στο δίσκο της Ελευθερίας Αρβανιτάκη με τίτλο “9+1 ΙΣΤΟΡΙΕΣ” με δυο τραγούδια σε στίχους Νίκου Μωραΐτη.

Έχει δώσει τραγούδια και σε άλλους καλλιτέχνες.

Έχει γράψει μουσική και τραγούδια για το θέατρο όπως το 2005 στην παράσταση της Βίλης Σωτηροπούλου «Showbusiness» στο Bartheatre “Vanilla” και σε δύο παραστάσεις της ομάδας exanimo «SORRYSOLD OUT» (2006-2007) & «ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΥ ΔΙΔΟΝΤΙΚΟΥΣ» σε σκηνοθεσία Γιάννη Μαργαρίτη στο ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ, ενώ στην τελευταία έπαιζε μουσική πάνω στη σκηνή δοκιμάζοντας και τις υποκριτικές του ικανότητες παίζοντας ο ίδιος ζωντανά και ένα μικρό ρόλο…

Το 2009-2011 συνεργάζεται ξανά με την Βίλη Σωτηροπούλου στην παράσταση «ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ» σε σκηνοθεσία Γ. Μιχαηλίδη στο ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ και στο ΘΕΑΤΡΟ ΧΥΤΗΡΙΟ (2010-2011).

Επίσης στην παράσταση της ομάδας exanimo «ΤΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΑΙΡ» στο θέατρο ALTERAPARS.

Έγραψε μουσική επίσης για τις παραστάσεις «οι Επιτρέποντες» και  «Γαμήλιο Εμβατήριο» σε σκηνοθεσία ΡουμπίνηςΜοσχοχωρίτη και για τις παραστάσεις «Ο Παίκτης» και η «Πανούκλα» της θεατρικής ομάδας Γκαφ σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη.

Ο Στάθης Δρογώσης έχει εμφανιστεί στη σκηνή με τους Μανώλη Φάμελλο , Νίκο Πορτοκάλογλου , Νίκο Ζιώγαλα ,Γιάννη Κότσιρα , Φίλιππο Πλιάτσικα , Ζακ Στεφάνου , Γιώργο Δημητριάδη, Κώστα Λειβαδά, Μάνο Πυροβολάκη, Αντριάννα Μπάμπαλη, Ευσταθία, Οδυσσέα Τσάκαλο, Ηλία Βαμβακούση και πολλούς άλλους. Επίσης έχει εμφανιστεί σε δεκάδες συναυλίες αλληλεγγύης που διοργάνωσαν συλλογικότητες κινηματικές.

Τέλος εκτός από τους προσωπικούς του δίσκους έχει συμμετάσχει ως μουσικός-ενορχηστρωτής σε δίσκους πολλών καλλιτεχνών όπως ο Νίκος Ζιώγαλας, Βασίλης Καζούλης, Μανώλης Φάμελλος, Χάρις Αλεξίου, Γιώργος Δημητριάδης, Οδυσσέας Τσάκαλος κα.

Από τον χειμώνα του 2009 έχει δική του ραδιοφωνική εκπομπή στο www.streetradio.gr με τίτλο «ΑΝΤΕΛΜΑ» η οποία φέτος «μετακόμισε» στο Δεύτερο Πρόγραμμα κάθε Δευτέρα στις 18.00


Εκτός από τη μουσική ασχολείται ως ενεργός πολίτης με τα κοινά.

Από το 2012 συμμετέχει ενεργά στη συνέλευση του Κοινωνικού Ωδείου. Στο Κοινωνικό Ωδείο δίδονται μαθήματα μουσικής δωρεάν από εθελοντές σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες .

Από το 2013 συμμετέχει στην κολεκτίβα ΑΓΑΠΗΡΕ+ μαζί με τους Νατάσα Μποφίλιου , Μαριέτα Φαφούτη , Μανώλη Φάμελλο , Φοίβο Δεληβοριά ,Κωστή Μαραβέγια , ΘεμηΚαραμουρατίδη , Σπύρο Γραμμένο, Γεράσιμο Ευαγγελάτο , Γιώργο Καραδήμο και Ραδιο Σολ.

Η κολεκτίβα κάνει δράσεις και συναυλίες αλληλεγγύης με αυτοοργανωμένο τρόπο.

Είναι μέλος του ΔΣ του συλλόγου συνθετών και στιχουργών “ΤΟ ΜΕΤΡΟΝ”

Μέλος του ΔΣ του οργανισμού συλλογικής διαχείρισης συγγενικών δικαιωμάτων ΕΡΑΤΩ και Αντιπρόεδρος του οργανισμού πνευματικών δικαιωμάτων ΕΔΕΜ.

Υπηρξε δημοτικός σύμβουλος ( ανεξάρτητος) στο δήμο Αθηναίων εκλεγμένος το 2014.

8eCUgvCwsa

Επιστημονική ανακάλυψη : DNA χρονολογίας πάνω από 1.000.000 ετών βρέθηκε στη Σιβηρία

Previous article

Η ΕΥΠ θα μπορεί να παρακολουθεί Viber και WhatsApp

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.