ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Πόσα θα πληρώνει κάθε δήμος στην ΤΕΡΝΑ για τα σκουπίδια

0

Ποσά που θα κυμαίνονται από 250.000 ευρώ έως και 2.000.000 θα πληρώνουν ετησίως οι δήμοι της Κορινθίας στην ΤΕΡΝΑ για την διαχείριση των απορριμμάτων, σύμφωνα με την σύμβαση της ΣΔΙΤ. Αυτό προκύπτει από τον πίνακα που αποκαλύπτει το korinthia.net.gr και ο οποίος αποτελεί τμήμα του πρακτικού παλαιότερης συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ).

Οι παραπάνω τιμές είναι χωρίς τον προβλεπόμενο ΦΠΑ 24%, αλλά και χωρίς τα επιμέρους κόστη που θα προκαλέσει η δημιουργία των νέων Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), τα οποία εξακοντίζουν το τελικό κόστος. Για τα επιμέρους κόστη, όπως θα δείτε και στον σχετικό πίνακα, έχουν αναπτυχθεί διαφορετικά σενάρια.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την πρόταση του ΦΟΔΣΑ, η χρέωση για την παροχή υπηρεσιών διαχείρισης απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ προτείνεται να καθοριστεί στο ίδιο ύψος με την καθορισθείσα τιμή εισόδου στις μονάδες (Gate fee) που προβλέπεται στις σχετικές συμβάσεις εκτέλεσης του έργου για τα έτη 1-2 της σύμβασης, δηλαδή 69,1 € + ΦΠΑ 24 % (σύνολο 85,68 ευρώ) ανά τόνο απορριμμάτων, που θα παραδίδονται στις πύλες εισόδου (3 Μονάδες Επεξεργασίας Αποβλήτων + 2 Σταθμοί Μεταφόρτωσης Αποβλήτων).

Ειδικότερα:

για τον δ. Κορινθίων, ο οποίος κινείται περίπου στους 20 χιλιάδες τόνους απορριμμάτων ετησίως, το τελικό κόστος μπορεί να φτάσει τα δύο εκατομμύρια,

για τους δ. Σικυωνίων (περίπου 8.000 τόνοι) και Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων (7.500 τόνοι) θα ξεπεράσει τις 700.000,

για τους δ. Βέλου-Βόχας (6.600 τόνοι) και Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης (6.000 τόνοι) θα αγγίξει σχεδόν τις 600.000,

για τον δ. Νεμέας (2.200 τόνοι) θα φτάσει περίπου τις 250.000 ευρώ.

Πολλά, πάντως, θα κριθούν από την τελική υιοθέτηση των σεναρίων που αφορούν τους σταθμούς μεταφόρτωσης.

Σημειώνεται ότι τα χρήματα αυτά είναι επιπλέον αυτών που ήδη δαπανά κάθε δήμος για την αποκομιδή των απορριμμάτων και αναμένεται να «φουσκώσουν» για τα καλά τα τέλη καθαριότητας.

Εμβόλια: Οι διαφορές ανάμεσα σε Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson

Previous article

Παυλάκης: Ξεχάστε εστίαση και σχολεία – όλα κλειστά για δύο εβδομάδες, για να σωθούμε

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.