ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Τι λέει ο δήμος Κορινθίων για την φωτιά στον ΧΑΔΑ Χιλιομοδίου

0

Για μία ακόμη φορά ξέσπασε πυρκαγιά στον Χώρο Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) του Χιλιομοδίου. Η φωτιά ξέσπασε το Σάββατο το απόγευμα από άγνωστη αιτία.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος Κορινθίων επισημαίνει ότι “από την πρώτη στιγμή που κατεγράφη το συμβάν αντιμετωπίστηκε όπως προβλέπεται σε ανάλογες περιπτώσεις. Μηχανήματα του δήμου έκαναν επιχωματώσεις έως τις 4 τα χαράματα της Κυριακής προκειμένου να σβήσουν τις εστίες και να αποτρέψουν την επέκτασή τους. Σήμερα Δευτέρα η φωτιά έχει σβήσει, ελάχιστες εστίες απομένουν…”.

Στην ιδια ανακοίνωση η δημοτική αρχή επισημαίνει ότι έλαβε έγκαιρα και πριν από αρκετό καιρό μέτρα για την περιφρούρηση του ΧΑΔΑ, όπως “περίφραξη του χώρου, επιτήρηση από ιδιωτική εταιρία φύλαξης, έλεγχο της πρόσβασης σε 24ωρη βάση…“.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι παρ’ όλα αυτά τα μέτρα δεν στάθηκε δυνατό να αποτραπεί η ανάφλεξη.

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ακόμη ότι “στις 17 Φεβρουαρίου ο  Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος ζήτησε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και έλαβε  από τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Αν.Γκιολή την μελέτη αποκατάστασης του ΧΑΔΑ προκειμένου να εντάξει το έργο της αποκατάστασης του στο πρόγραμμα “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ”. Η μελέτη αυτή βρισκόταν για χρόνια στα συρτάρια της Αντιπεριφέρειας χωρίς ο δήμος να την έχει αξιοποιήσει. 
Η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ θα γίνει από το δήμο μόλις ξεκινήσει η διαχείριση των απορριμμάτων από την Περιφέρεια
“.

Τέλος, ο δήμαρχος Κορινθίων ευχαρίστησε θερμά τους εργαζομένους στο τμήμα καθαριότητας για την έγκαιρη και αποτελεσματική παρέμβασή τους , τον άμεσο έλεγχο και την κατάσβεση της φωτιάς σε χρόνο πολύ λιγότερο απ ότι σε ανάλογα περιστατικά ανά την επικράτεια.

ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ – ΒΟΧΑΣ Νυχτερινά πλάνα εν μέσω Lockdown από όλα τα χωριά του Δήμου.

Previous article

Ο Κολοκοτρώνης στον Εθνικό Κήπο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.