ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σεισμός 6 Ρίχτερ στην Ελασσόνα

0

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12:16 το μεσημέρι της Τετάρτης στην Ελασσόνα.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός είχε μέγεθος 6 Ρίχτερ και σημειώθηκε 16 χλμ. νότια της Ελασσόνας. Το εστιακό του βάθος ήταν 7,8 χλμ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σεισμός έγινε πολύ αισθητός στη Λάρισα και τις γύρω περιοχές, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να βγουν τρομοκρατημένοι στους δρόμους.

Στην περιοχή σημειώνονται και μετασεισμοί και είναι χαρακτηριστικό ότι λίγο μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε αισθητός μετασεισμός 4,7 Ρίχτερ, 7 χλμ. ΔΝΔ της Ελασσόνας.

Σεισμός

Ακολούθησαν μετασεισμοί 4,2 και 4,9 Ρίχτερ. Ο δήμαρχος Ελασσόνας, Νίκος Γάτας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι έχει δώσει ήδη εντολή να ξεκινήσουν έρευνες για τυχόν ζημιές σε όλα τα δημόσια και δημοτικά κτίρια.

Με το χτύπημα του Εγκέλαδου οι κάτοικοι της Λάρισας βγήκαν στους δρόμους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σεισμός ήταν τόσο ισχυρός που ακόμη και από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας οι ασθενείς βγήκαν έντρομοι από το κτίριο, με τους ορούς στο χέρι.

Στο κέντρο της Λάρισας έπεσαν σοβάδες από πολυκατοικίες. Όπως είπε ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας, ο σεισμός προκάλεσε τρόμο στους κατοίκους της Ελασσόνας, ενώ τόνισε ότι αναμένονται μετασεισμοί.

Ο κ. Λέκκας συνέστησε να μη λειτουργήσουν σήμερα τα σχολεία στη Θεσσαλία και να παραμείνει ο κόσμος για λίγες ώρες έξω από τα σπίτια του.

Για πολύ μεγάλο σεισμό μίλησε στο ΑΠΕ και ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, προσθέτοντας ότι «σε αυτή τη φάση μελετάμε την εξέλιξη του φαινομένου συνιστώντας την προσοχή των κατοίκων της περιοχής».


Ενημέρωση σε real time για την περιφέρεια από την proothisi

Previous article

Ανακοινώνονται το απόγευμα τα νέα μέτρα του lockdown -Αλλάζει ο κωδικός 6, μετακινήσεις μόνο με τα πόδια

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.