ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Για Πάρκο Καινοτομίας προορίζεται η εγκαταλελειμμένη Περιφερειακή Αγορά Λεχαίου

0

Μία σημαντική είδηση για την Κόρινθο, αλλά και ευρύτερα για την Κορινθία προέκυψε από την σημερινή τηλεδιάσκεψη του δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου με τον υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστο Δήμα.

Η είδηση αφορά στον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής να αξιοποιήσει την εγκαταλελειμμένη Περιφερειακή Αγορά Λεχαίου, προκειμένου εκεί να δημιουργηθεί ένα Τεχνολογικό Πάρκο Καινοτομίας.

Την αποκάλυψη έκανε ο υφυπουργός με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο FB.

Εκεί, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι “πραγματοποιήσαμε σήμερα τηλεδιάσκεψη με τον Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο όπου συζητήσαμε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΑΔ (Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου) κ. Στέφανο Βλαστό, την μερική αξιοποίηση του χώρου της παλιάς αγοράς του Λεχαίου.
Έχουμε ακόμα δρόμο να διανύσουμε, όμως, στόχος είναι στη θέση αυτή να αναπτυχθεί ένα Τεχνολογικό Πάρκο Καινοτομίας το οποίο θα συμβάλλει όχι μόνο στην ποιοτική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής, αλλά και ολόκληρης της Κορινθίας
…”.

Η ΠΑΛ είναι ένα χώρος με έκταση 120 στρεμμάτων περίπου ο οποίος ανήκει στην (πρώην) Αγροτική Τράπεζα και μένει αναξιοποίητος εδώ και δεκαετίες, καθώς δεν έγινε εφικτό να διαγραφούν ή να μεταφερθούν τα χρέη που υπάρχουν στην Τράπεζα. Σήμερα η έκταση έχει περιέλθει στο ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου).

Οι φωτογραφίες είναι από το kartsonblog

Ανακοίνωση του ΜεΡΑ 25 για το νομοσχέδιο ιαματικών πηγών

Previous article

Ισχυροί μετασεισμοί στη Λάρισα μετά τα 6 Ρίχτερ -Κατέρρευσαν σπίτια και εκκλησίες, ζημιές σε σχολεία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.