Περιφερεια

Υπό ασφυκτική πίεση τα νοσοκομεία της περιφέρειας Πελοποννήσου

0

Πίεση δέχονται τα νοσοκομεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου το τελευταίο χρονικό διάστημα, αναφορικά με τις νοσηλείες ασθενών covid-19, όπως επισημάνθηκε στη διάρκεια σύσκεψης που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Η μεγαλύτερη πίεση ασκείται στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου και ο περιφερειάρχης είχε επικοινωνία με τον διοικητή του Γρηγόρη Καρπούζη με τον οποίον συζήτησε για την εκτίμηση της κατάστασης.

Αναφορικά με την κατάσταση που εξελίσσεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με την διασπορά της covid-19, στη σημερινή σύσκεψη περιγράφηκε ως πολύ δύσκολη στην Κορινθία όπως και στην Αργολίδα, ενώ όσον αφορά στην Αρκαδία προβληματίζουν οι ανατολικές περιοχές, όπως ανάλογος προβληματισμός διατυπώνεται και για τις δυτικές περιοχές στη Μεσσηνία μαζί με την Καλαμάτα. Από την άλλη πλευρά, η Λακωνία δείχνει ότι βρίσκεται σε καλό επίπεδο.

Ειδικότερα, μέχρι και την Τρίτη στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 181 άτομα (τα 7 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Άργους 30, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 23, Παναρκαδικό Τρίπολης 32, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 49 (τα 4 σε ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 14 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 33 (τα 3 σε ΜΕΘ)…

Η Περιφέρεια συνεχίζει την προσπάθειά της να συνδράμει τις δημόσιες δομές υγείας και να ανταποκριθεί στα αιτήματα των νοσοκομείων, τα οποία -σημείωσε ο περιφερειάρχης- θα πρέπει να εστιάζονται στην κάλυψη των αναγκών που δημιουργεί η πανδημία. Ηδη, συνέχισε ο Π. Νίκας, η Περιφέρεια παρέλαβε καρδιογράφους, φορητές αναπνευστικές συσκευές και rapid test, τα οποία και θα προωθήσει.

Για μία ακόμα φορά, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας ζήτησε από τους πολίτες να επιδεικνύουν υπευθυνότητα ατομική, η οποία αντανακλά στο σύνολο της κοινωνίας μας.

ΔΩΡΕΑΝ εξέταση για Covid-19 στην Κόρινθο την Πέμπτη 18/03/21

Previous article

Στην πλατεία Φλοίσβου αύριο δωρεάν rapid test

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.