ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

205.554 € από το Πράσινο Ταμείο για 12 παιδικές χαρές στον δήμο Κορινθίων

0

Εγκρίθηκε από το Πράσινο Ταμείο, εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, χρηματοδότηση 205.554 ευρώ για 12 παιδικές χαρές. Ειδικότερα, εντάχθηκε το έργο «Προμήθεια και εγκατάσταση οργάνων παιδικών χαρών Δήμου Κορινθίων» στο πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου Αστική Αναζωογόνηση 2020 – 2021. Η χρηματοδότηση των 205.554 ευρώ αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση οργάνων και εξοπλισμού για τη δημιουργία έντεκα (11) νέων παιδικών χαρών και την αναβάθμιση μιας (1) υφιστάμενης παιδικής χαράς στον Δήμο Κορινθίων.

Αναλυτικά οι παιδικές χαρές:

1.     Νέα παιδική χαρά στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου.
2.     Νέα παιδική χαρά στον Άγιο Γεώργιο Κορίνθου.
3.     Νέα παιδική χαρά στην πλατεία Νεάπολης Κορίνθου.
4.     Νέα παιδική χαρά στην Αγία Άννα Κορίνθου (πλατεία Θεάτρου).
5.     Νέα παιδική χαρά στο Κ.Χ Συνοικισμού Κορίνθου (πάρκο Πρόνοιας).
6.     Νέα παιδική χαρά, πλησίον του 11ου Νηπιαγωγείου στην Ποσειδωνία Κορίνθου.
7.     Νέα παιδική χαρά στις παλιές εργατικές κατοικίες Ποσειδωνίας Κορίνθου.
8.     Νέα παιδική χαρά στις νέες εργατικές κατοικίες Ποσειδωνίας Κορίνθου.
9.     Νέα παιδική χαρά στο Δημοτικό Στάδιο Κορίνθου.
10.Νέα παιδική χαρά στην Πλατεία Μαψού της Κοινότητας Κουταλά.
11.Νέα παιδική χαρά στην Κοινότητα Στεφανίου.
12.Αναβάθμιση υφιστάμενης παιδικής χαράς στην Κοινότητα Λεχαίου.

Ο Δήμος είχε καταθέσει το αίτημα στις 22 Ιανουαρίου με στόχο την αναβάθμιση της περιοχής και του αστικού περιβάλλοντος, έτσι ώστε, μετά την ανάπλασή τους οι χώροι να συμβάλλουν στην αστική αναζωογόνηση της περιοχής, αποτελώντας πόλο ξεκούρασης, ψυχαγωγίας και αναψυχής για τα παιδιά και τους γονείς τους.

«Τα παιδιά μας αξίζουν ασφαλείς, σύγχρονες και πιστοποιημένες παιδικές χαρές. Γι αυτό εργαζόμαστε, αυτό πετυχαίνουμε» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος. «Για την νέα χρηματοδότηση που αφορά την  δημιουργία 11 νέων παιδικών χαρών και την αναβάθμιση μιας υφιστάμενης θέλω να ευχαριστήσω όσους εργάστηκαν ώστε με αρτιότητα να υποβληθεί ο φάκελος στο Πράσινο Ταμείο και να εγκριθεί.

Επίσης, ευχαριστώ τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Νίκο Ταγαρά για την συνδρομή του και σε αυτό το θέμα του Δήμου από τον εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου. Η συνεργασία μας είναι συνεχής και έχει αποτελέσματα. Το ίδιο θα συμβεί και στο μέλλον ώστε να κατορθώσουμε να παραδώσουμε στον τόπο και τους πολίτες έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής τους, έργα που κάνουν την ανάπτυξη, πράξη!»

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς δήλωσε:

«Μέσα από το Πράσινο Ταμείο, τον εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας χρηματοδοτείται  ποιοτικός,  σύγχρονος και ασφαλής εξοπλισμός για 12 παιδικές χαρές.

Αξιοποιούμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία, ώστε τα παιδιά μας, όταν τελειώσουν οι δύσκολες συνθήκες λόγω κορωνοϊού, να μπορούν να απολαμβάνουν οργανωμένους, ελκυστικούς και ασφαλείς χώρους ψυχαγωγίας και παιχνιδιού. Και οι γονείς τους αντίστοιχα, να βλέπουν την εικόνα της καθημερινότητάς τους να βελτιώνεται».

Εμβολιασμοί: Πότε ανοίγουν οι πλατφόρμες για ευπαθείς ομάδες και άτομα 70-74 και 65-69 ετών

Previous article

Οι Vikings και το Bluetooth

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.