ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Ξεμπλοκάρει έργο 1,5 εκατ. € για τους Καταρράκτες του Λουτρακίου

0

Ένα σημαντικό έργο για τον δήμο Λουτρακίου και Αγίων Θεοδώρων ξεμπλόκαρε με παρέμβαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκου Ταγαρά. Πρόκειται για ένα απόσπασμα του δρόμου στο Λουτράκι, κοντά στους “Καταρράκτες”, όπου είχαν σημειωθεί σοβαρά προβλήματα από πτώσεις βράχων μετά τις έντονες βροχοπτώσεις  του Μαρτίου 2017 και του Σεπτεμβρίου 2018.

Το έργο «Αποκατάσταση βραχοπτώσεων για την άρση επικινδυνότητας του οδικού δικτύου  του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας», έχει προϋπολογισμό 1,5 εκατ. ευρώ και έρχεται από τον Μάρτιο του 2019, όταν ο τότε γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών Γιώργος Δέδες είχε υπογράψει Προγραμματική Σύμβαση με τον Δήμο. Η σύμβαση “πάγωσε” μετά τις εκλογές και την “ξεπάγωσε” τις τελευταίες ημέρες ο Νίκος Ταγαράς.

Ο υφυπουργός έθεσε το θέμα στον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργο Καραγιάννη κατά τη συνάντηση που είχε μαζί του. Εκεί, συζητήθηκε η ανάγκη  επιλογής αναδόχου για την εκτέλεση του έργου, που είναι και το ζητούμενο. Οι δυο άντρες έθεσαν ως χρονοδιάγραμμα το αμέσως επόμενο διάστημα.

Τονίζεται ότι η εν λόγω παρέμβαση στο οδικό δίκτυο του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, στο σημείο Καταρράκτες, είναι απολύτως απαραίτητη καθώς η αποκατάσταση των βραχοπτώσεων-του κατολισθητικού φαινομένου- λόγω και της αστάθειας των πρανών στην ευρύτερη περιοχή δύσκολη και επιτακτική.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, δήλωσε:

«Το έργο ξεμπλοκάρει και είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που προχωρά  η επιλογή του αναδόχου εκτέλεσής του. Οι κατολισθήσεις θα αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά και με την ολοκλήρωσή του έργου αποκατάστασης, θα δημιουργηθεί ένα ασφαλές οδικό δίκτυο για κατοίκους και διερχόμενους οδηγούς».

Ο δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης, δήλωσε:

«Αυτή η είδηση είναι για τον Δήμο μας από τις πιο σημαντικές. Οφείλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στον Νίκο Ταγαρά καθώς συνέδραμε καθοριστικά για να ξεκινήσει επιτέλους ένα τόσο απαραίτητο έργο για την ασφάλεια του οδικού δικτύου της περιοχής μας».

Αξίζει να πούμε ότι το πρόβλημα της πτώσης των βράχων οδήγησε στο κλείσιμο του αναψυκτηρίου που λειτουργούσε εκεί, καθώς το σημείο κρίθηκε άκρως επικίνδυνο.

Απρόσμενα μεγάλη η «καρδιά» του Άρη, πώς μετρήθηκε από το InSight

Previous article

Τρία -συν ένα- έργα από την Περιφέρεια στην πυρόπληκτη Κόρινθο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.