ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Εικόνες από την πυρκαγιά στο Χιλιομόδι – ο αγώνας πυροσβεστών και εθελοντών

0

Ο φακός του Βασίλη και της Βάλερι, των ιστορικών φωτορεπόρτερ “Vas – Val” που έχουν καταγράψει κάθε μικρό και μεγάλο γεγονός στην Κορινθία τις τελευταίες δεκαετίες ήταν και στο Χιλιομόδι για να αποτυπώσει τον αγώνα και την προσπάθεια που κατέβαλλαν εθελοντές και πυροσβέστες για να ελέγξουν την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σήμερα εκεί.
Θυμίζουμε ότι η φωτιά ξέσπασε στην χαράδρα ανάμεσα στο Χιλιομόδι και τα Αθίκια, κοντά στο μοναστήρι της Φανερωμένης και τελικά παρέμεινε εκεί, χωρίς να βγει έξω από αυτήν. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 16 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Ο δήμαρχος Κορινθίων έκανε λόγο για “πλεονεξία και ανευθυνότητα” μοιράζοντας την πιθανή ευθύνη για τα αίτια της πυρκαγιάς ανάμεσα σε κάποιους που ήθελαν να μεγαλώσουν την περιουσία τους και σε άλλους που έκαιγαν ξερόκλαδα και υπολείμματα απο κλαδέματα και έχασαν τον έλεγχο.

Από τη μεριά του ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς, ο οποίος επικοινώνησε με τον επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και ζήτησε την αποστολή των εναέριων μέσων που συνέβαλαν αποφασιστικά στην κατάσβεση της φωτιάς, τόνισε ότι “θέλει ιδιαίτερη προσοχή επειδή αυτή την περίοδο οι αγρότες καίνε τα υπολείμματα απο τα κλαδέματα”.

Δελτίο Τύπου της “Νέας Πελοποννήσου” & του Πέτρου Τατούλη

Previous article

Γ. Ν. Κορίνθου: Εγκρίθηκε και ξεκίνησε η διενέργεια διαδικασίας Ανοιχτού Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού για την προμήθεια Επιστημονικού Ιατροτεχνολογικού και Λοιπού Εξοπλισμού

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.