ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Συμφώνησαν για campus στην Δημοτική Αγορά Νανόπουλος και Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

0

Στην ανάγκη να δημιουργηθεί ένα ακαδημαϊκό campus στο κέντρο της πόλης με την παραχώρηση χώρου της Δημοτικής Αγοράς στο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου φαίνεται να έχουν καταλήξει δήμος Κορινθίων και Πανεπιστήμιο. Αυτό προκύπτει ως αποτέλεσμα της συνάντησης που είχαν σήμερα ο Βασίλης Νανόπουλος και ο πρύτανης τυ Πανεπιστημίου Αθανάσιος Κατσής.

Στη συνάντηση“, αναφέρει το δελτίο Τύπου του δήμου “έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα των κτιριακών υποδομών της Σχολής στην Κόρινθο. Ο Πρύτανης, σε συνέχεια προηγούμενου αιτήματός του, ζήτησε να προωθηθεί το ζήτημα της παραχώρησης χώρου στον υπό ανέγερση χώρο της Δημοτικής Αγοράς Κορίνθου ώστε να δοθεί μία μόνιμη λύση στο θέμα των κτιριακών υποδομών του Πανεπιστημίου στην Κόρινθο συμβάλλοντας παράλληλα στην αναδημιουργία και αναβάθμιση του κέντρου της πόλης μέσω της προσέλκυσης της πολυπληθούς φοιτητικής κοινότητας των 2 τμημάτων της Σχολής.

Ο Δήμαρχος ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του Πρύτανη και δεσμεύθηκε για την προώθησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να κατοχυρωθεί η παρουσία του Πανεπιστημίου στην πόλη της Κορίνθου.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη διατήρησης ενός διαλόγου σε τακτική βάση προς αμοιβαίο όφελος για την επίλυση πιθανών προβλημάτων
“.

Είναι, πάντως, περίεργο ότι από την μεριά του Πανεπιστημίου δεν φάνηκε να τίθεται το θέμα της σύνδεσης του κέντρου της Κορίνθου με τον προαστιακό σιδηρόδρομο, ένα θέμα που δικαίως απασχολεί τους φοιτητές οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να μετακινούνται με τα πόδια.

Ξεκινούν τη Δευτέρα οι εμβολιασμοί με Johnson & Johnson -Πότε ανοίγει το πρόγραμμα για 50άρηδες και ευπαθείς

Previous article

Συνεχίζονται οι εργασίες στον Αρχαίο Δίολκο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.