ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Συνάντηση Γκιώνη – Νίκα για τα απορρίμματα και το ράλι Ακρόπολις

0

Συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας Αναστάσιο Γκιολή και στελέχη του Δήμου και της Περιφέρειας, για τα ζητήματα που αφορούν στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης. Ο Δήμαρχος αρχικά συνόδευσε τον Περιφερειάρχη σε διάφορα σημεία και χώρους ενδιαφέροντος της περιοχής και στη συνέχεια, ακολούθησε σύσκεψη εργασίας στο Δημαρχείο Λουτρακίου.

Τα ζητήματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης είναι:

  • Εξεύρεση βραχυπρόθεσμης λύσης του προβλήματος απορριμμάτων, καθώς το Λουτράκι αντιμετωπίζει δυσκολίες, που όμως θα τακτοποιηθούν οριστικά με την έναρξη λειτουργίας του έργου διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Για το ίδιο ζήτημα ο Περιφερειάρχης έδωσε οδηγία να προχωρήσει γρήγορα το έργο του Σταθμού Μεταφόρτωσης των Αγίων Θεοδώρων.
  • Συντονισμός ενεργειών σχετικά με τη διοργάνωση του “Ράλλυ Ακρόπολις”, που διεκδικεί από κοινού η Περιφέρεια και ο Δήμος, ενόψει της επικείμενης σχετικής σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί στην Αθήνα.
  • Για το δρόμο: Ισθμός – Λουτράκι – Περαχώρα, όπου ο Περιφερειάρχης έδωσε εντολή να γίνει σύντομα η διαγράμμισή του.
  • Διάθεση του ποσού των 100.000 ευρώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου η οποία από κοινού με τον Δήμοθα προβεί σε τεχνικό έργο βελτίωσης των προσβάσεων στη Λίμνη Βουλιαγμένης περιμετρικά και στο Ηραίο, δύο σημεία ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς και μεγάλου τουριστικού ενδιαφέροντος.
  • Εργολαβία της Περιφέρειας, προϋπολογισμού 600.000ευρώ για τη βελτίωση του οδικού δικτύου του τμήματος Λουτράκι – Περαχώρα – Πίσια, η οποία είναι σε εξέλιξη.
  • Τέλος, συζήτηση έγινε και για την τοποθέτηση συγκροτήματος χώρων υγιεινής(WC) στην περιοχή του Ισθμού για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών, έργο το οποίο θα γίνει με συνεργασία της Περιφέρειας και του Δήμου και θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι.

Κορωνοϊός: 104 νεκροί και 819 διασωληνωμένοι – 35 κρούσματα η Κορινθία, 3.833 πανελλαδικά

Previous article

Αφγανιστάν : Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.