ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κύθηρα: Ο μητροπολίτης σχεδιάζει Ανάσταση τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα

0

Ανάσταση τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα σχεδιάζει ο μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων Σεραφείμ, αντιδρώντας στην επίσημη απόφαση της Ιεράς Συνόδου για Ανάσταση το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στις 09:00.  «Θα τελέσωμεν την τελετήν και την Θείαν Λειτουργίαν της Αναστάσεως ανήμερα του Πάσχα, αρχομένης της Ακολουθίας της Παννυχίδος ώρα 5 π.μ. και μετ’ αυτήν θα ακολουθήση η τελετή της Αναστάσεως, ο Όρθρος και η Αναστάσιμος Θεία Λειτουργία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο μητροπολίτης.

Η απόφαση, που έχει διχάσει τους πιστούς, ανακοινώθηκε την προηγούμενη Παρασκευή. Ο μητροπολίτης Σεραφείμ επικαλείται δογματικούς λόγους γι’ αυτή την απόφαση. Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που εναντιώνεται στις αποφάσεις της ΔΙΣ.

«Την περίοδο της πανδημίας δεν είναι η πρώτη φορά που ο μητροπολίτης μας πάει κόντρα στις αποφάσεις. Τα ίδια έκανε και με τα εμβόλια, που έλεγε πως ήταν φτιαγμένα από εκτρωτικά έμβρυα, αλλά και γενικότερα έχει μια διαφορετική στάση απέναντι στον κορωνοϊό» αναφέρει στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο Δημήτρης Κοντολέων, επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κυθήρων-Αντικυθήρων.

Πέρυσι, ο μητροπολίτης Κυθήρων αγνόησε την κυβερνητική απαγόρευση και τέλεσε τη λειτουργία με ανοιχτές πόρτες και παρουσία λίγων πιστών.

Πώς θα κάνουμε Ανάσταση: Τα μέτρα στις εκκλησίες, τι ώρα ξεκινά η απαγόρευση κυκλοφορίας

Previous article

Τα κόκκινα αβγά και ο συμβολισμός τους μέσα από τη λογοτεχνία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.