ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Λουτράκι: Ακύρωσε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τη μετεγκατάσταση του ΚΤΕΛ η Αποκεντρωμένη Διοίκηση

0

Σε ακύρωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου, που αφορούσε την μετεγκατάσταση του ΚΤΕΛ Λουτρακίου σε νέο σημείο προχώρησε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ύστερα από προσφυγή του  πρώην δημοτικού συμβούλου Νίκου Λόη.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου παραχωρήθηκε στο ΚΤΕΛ δημοτικός χώρος, έκτασης πάνω από 600 τ.μ., σε οικόπεδο που βρίσκεται δίπλα στα τρία σχολεία (2ο Δημοτικό Λουτρακίου, 2ο Νηπιαγωγείο και παιδικό σταθμό ), έναντι μισθώματος 1800 ευρώ ανά έτος (150 ευρώ το μηνιαίο μίσθωμα). Στην απόφαση προβλεπόταν ότι θα τοποθετήσει το ΚΤΕΛ ένα λυόμενο 55 τμ περίπου, με δικές του δαπάνες, αξίας 68.000 ευρώ περίπου και για τουλάχιστον για 20 έτη.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Λόης αναφέρει πως ο Δήμος έκανε δύο λάθη.

Το πρώτο λάθος κατά τον κ. Λόη είναι ότι «ο Νομοθέτης απαιτούσε ελάχιστη απόσταση από σχολεία, για να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους μαθητές και για να προστατέψει την υγεία τους από κίνδυνο ατυχημάτων και ακόμα λόγω της προστασίας του πολιτιστικού περιβάλλοντος της περιοχής, όπου βρίσκονται τα σχολεία. Έπρεπε λοιπόν να ληφθεί υπόψη αυτό το γεγονός. Όμως, ο Δήμος εκμεταλλεύθηκε μια τροποποίηση που επήλθε το 2012 και με απόφασή του μειώθηκε η απόσταση εγκατάστασης του ΚΤΕΛ στην περιοχή, στα 50 μέτρα, για γίνει σταθμός του ΚΤΕΛ».

Το δεύτερο λάθος κατά τον κ. Λόη είναι ότι «το ΚΤΕΛ θα καταβάλει συνολικά για 20 έτη 1.800 ευρώ ανά έτος και ένα λυόμενο αξίας 68.000 ευρώ, το οποίο θα συνυπολογιστεί με το μίσθωμα, δηλαδή συνολικά θα καταβάλει το ΚΤΕΛ στον Δήμο μας 104.000 ευρώ στα 20 έτη, ενώ τώρα το ΚΤΕΛ καταβάλει μηνιαίο μίσθωμα τουλάχιστον 1.000-1.200 ευρώ για ένα μικρό χώρο που έχει μισθώσει έτη και έτη, δηλαδή κάθε έτος καταβάλει ήδη 12.000-14.400 ευρώ και για 20 έτη θα κατέβαλε τουλάχιστον 240.000 ευρώ, υπολογίζοντας μόνο τα 1.000 ευρώ ως μηνιαίο μίσθωμα. Αυτό λοιπόν το μίσθωμα θα μπορούσαμε να του ζητούσαμε και εμείς εάν τοποθετούσαμε ένα ή δύο λυόμενα κτίρια που περισσεύουν από τα παλαιά τοποθετημένα στα Σχολεία και ιδιαίτερα από το Γυμνάσιο Λουτρακίου, αφού έφυγε το Λύκειο, και τοποθετώντας ακόμα και τουαλέτες για το κοινό, σε χώρο όμως που να μην κινδυνεύουν οι μικροί μαθητές. Όμως πήγαμε να χαρίσουμε στο ΚΤΕΛ πάνω από 100.000-140.000 ευρώ.

Έτσι λοιπόν αισθάνθηκα την ανάγκη και κατέθεσα Προσφυγή και πρόσθετους λόγους , η οποία έγινε δεκτή και ακύρωσε την προσβαλλόμενη απόφαση.Ο αγώνας όμως δεν σταμάτησε εδώ και πρέπει να συνεχιστεί, όταν ξαναέρθει το θέμα προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο.Πρέπει να ξεσηκωθούν οι γονείς των μικρών μαθητών και οι μικροί μαθητές, οι οποίοι πρέπει και μπορούν να επιβάλουν καλύτερες συνθήκες για να μαθαίνουν γράμματα και να παίζουν, και ο γνώμονας να είναι πάντα το Δημόσιο και το Δημοτικό Συμφέρον…

Ημέρα του Νοσηλευτή: Η ραχοκοκαλιά του συστήματος Υγείας «γιορτάζει»… η απαξίωση παραμένει

Previous article

21 νέα κρούσματα η Κορινθία και 2.489 πανελλαδικά – 70 θάνατοι, 707 διασωληνωμένοι

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.