ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

(video) Τροπολογία Πλεύρη-Γεωργιάδη αλλάζει την Διοικούσα Επιτροπή στο Επιμελητήριο Κορινθίας!

0

Με μία αιφνιδιαστική τροπολογία, η οποία φαίνεται να έχει φωτογραφικό χαρακτήρα, το Υπουργείο Ανάπτυξης, μετά από προτεινόμενη διάταξη που υπογράφει ο βουλευτής της ΝΔ κ. Αθανάσιος Πλεύρης, δίνει τη δυνατότητα στο Διοικητικό Συμβούλιο των Επιμελητηρίων να εκλέγει οποτεδήποτε νέα Διοικητική Επιτροπή με την απόλυτη πλειοψηφία των μελών του. Έτσι, ενώ μέχρι σήμερα για μία τέτοια αλλαγή απαιτούνταν να συμφωνήσουν τα 4/5 των μελών, τώρα με τη νέα διάταξη αρκεί το 50%+1, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι αυτό αφορά και πιθανή αλλαγή στη θέση του Προέδρου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το site το Επιμελητηρίου Αθηνών, «η διάταξη έγινε για να ξεπεραστεί πρόβλημα συγκεκριμένου Επιμελητηρίου, σχετικά με την ψήφιση του προϋπολογισμού του, όμως τίποτα δεν αποκλείει να δούμε αλλαγές στις διοικήσεις και άλλων Επιμελητηρίων της χώρας…».

Ο ίδιος ο υπουργός κατά την τοποθέτησή του έκανε λόγο μόνο για 2-3 Επιμελητήρια στα οποία έχει χαθεί ο έλεγχος της πλειοψηφίας από την εκλεγμένη διοίκηση. Είναι σαφές ότι ένα από τα 2-3 αυτά Επιμελητήρια (κατά τον κ. Γεωργιάδη) ή το «συγκεκριμένο Επιμελητήριο» (κατά το Επιμελητηρίο Αθηνών) είναι το Επιμελητήριο της Κορίνθου, όπου εδώ και αρκετούς μήνες, ο έλεγχος της πλειοψηφίας έχει χαθεί από την διοίκηση του κ. Πιτσάκη.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη «η Διοικούσα Επιτροπή των Επιμελητηρίων δίνει ένα Π/Υ, ο οποίος ωστόσο δεν εγκρίνεται από το Δ.Σ. Αν μέχρι τις 30 Ιουνίου τα Δ.Σ> δεν έχουν εγκρίνει τον Προϋπολογισμό, τον Ισολογισμό και τον Απολογισμό, τότε τα Επιμελητήρια θα πρέπει να πάψουν να λειτουργούν». Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ακόμα ότι προσπάθησε να βρει συμβιβαστικές λύσεις, οπότε έκανε αποδεκτή την τροπολογία Πλεύρη σύμφωνα με την οποία μπορεί το Δ.Σ. με απλή πλειοψηφία να εκλέξει νέα Διοικούσα Επιτροπή. Μετά την αποδοχή της τροπολογίας φαίνεται ότι οι διαδικασίες θα τρέξουν άμεσα, καθώς ο χρόνος που απομένει μέχρι τις 30 Ιουνίου είναι ελάχιστος.

Πάντως, στην ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο Αθηνών Αναφέρει πως «η επιμελητηριακή κοινότητα δεν συμφωνεί με αυτή τη διάταξη και ως Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών θέλουμε να πιστεύουμε ότι από την στιγμή που θα λυθεί το πρόβλημα με τη λειτουργία του συγκεκριμένου Επιμελητηρίου, ο Υπουργός θα επαναφέρει την τάξη και ο επιμελητηριακός θεσμός θα συνεχίσει να λειτουργεί με όσα ίσχυαν».

ΥΠΕΣ: Διευκρινίσεις για την επέκταση των self tests στους εργαζομένους του Δημοσίου

Previous article

Αννίβας: “ιστορική μέρα για Ζευγολατιό και Βραχάτι”

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.