ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Παρέμβαση Ψυχογιού για να αποτραπεί το κλείσιμο της τρ. Πειραιώς στη Νεμέα

0

Ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός κατέθεσε, μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, Αναφορά προς τον Υπουργό Οικονομικών, με ευκαιρία αντίστοιχής επιστολής του Δημάρχου Νεμέας η οποία επισυνάπτεται στην Αναφορά, ζητώντας να αποτραπεί το ενδεχόμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Νεμέα, που θα είναι καταστροφικό για την ευρύτερη περιοχή.

Ο κος Ψυχογιός επισημαίνει στην Αναφορά του πως μια τέτοια προοπτική θα δυσχεράνει ιδιαίτερα τις εμπορικές συναλλαγές των πολιτών τόσο της Κορινθίας, όσο και ορισμένων της δυτικής Αργολίδας, αλλά θα επιφέρει οικονομικό μαρασμό στην περιοχή και ιδιαίτερα σε όσους παραγωγούς και επιχειρηματίες ασχολούνται με την οινοποιία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάσταση για κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής έχει επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο με την απαξίωση και υποστελέχωση των ΕΛΤΑ, αλλά και το κλείσιμο σημαντικών υπηρεσιών για την καθημερινότητα, την κάλυψη βασικών αναγκών και την ποιότητα ζωής στο Δήμο Νεμέας.

Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι σε αντίστοιχη περίπτωση το 2018, όταν είχε προταθεί το κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στο Δερβένι και την Γκούρα, με παρέμβαση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των συναρμόδιων Υπουργείων, είχε αποτραπεί αυτή η εξέλιξη και είχε εξασφαλιστεί η λειτουργία της Τράπεζας συγκεκριμένες ημέρες της εβδομάδας για την εξυπηρέτηση των νευραλγικών αυτών περιοχών.

Τονίζεται τέλος ότι η Τράπεζα Πειραιώς, ως διάδοχος της Αγροτικής Τράπεζας, έχει -και θα πρέπει να έχει- και κοινωνικό ρόλο απέναντι στον αγροτικό κόσμο αλλά και το σύνολο των τοπικών κοινωνιών.

8eCUgvCwsa

Ξεκινούν οι εγγραφές στη «Φιλαρμονική Ζευγολατιού»

Previous article

«Φεγγάρι των Λουλουδιών»: Σήμερα η δεύτερη φετινή υπερπανσέληνος – Oρατή στην Ελλάδα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.