ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Αντίδραση της Επιμελητηριακής Κοινότητας στην “φωτογραφική” τροπολογία Γεωργιάδη

0

Την έντονη αντίδραση της επιμελητηριακής κοινότητας προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει στο ελάχιστο την απαραίτητη πλειοψηφία στα Διοικητικά Συμβούλια των επιμελητηρίων προκειμένου να γίνεται αντικατάσταση των Διοικητικών Επιτροπών τους. Πρόκειται για μία κίνηση που όχι μόνο υποβιβάζει τον επιμελητηριακό θεσμό αλλά προσβάλει κάθε μέλος του, καθώς δεν προηγήθηκε κανένας διάλογος. Αντίθετα, όλα έγιναν μέσω μίας εκπρόθεσμης τροπολογίας που κατέθεσε βουλευτής της ΝΔ, η οποία και έγινε αμέσως δεκτή από το Υπουργείο Ανάπτυξης, αναφέρει ανακοίνωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Η τροπολογία έχει σαφή φωτογραφική πρόθεση και έχει στόχο να λυθεί ο Γόρδιος Δεσμός στο Επιμελητήριο Κορινθίας, όπου η σημερινή διοίκηση έχει χάσει την πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου και δεν μπορεί να περάσει τον Π/Υ για το 2021.

Η κυβέρνηση ανοίγει τον Ασκό του Αιόλου και οδηγεί την επιμελητηριακή κοινότητα σε επικίνδυνα μονοπάτια, καθώς ανά πάσα στιγμή μπορεί να αλλάζει η διοίκηση ενός επιμελητηρίου, σημειώνεται. Ποιους άραγε εξυπηρετεί αυτή η εξέλιξη; Μήπως ο στόχος είναι η χειραγώγηση και η απόκτηση του απόλυτου ελέγχου στη λειτουργία των επιμελητηρίων;

Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει σαφείς απαντήσεις και κυρίως να πάρει πίσω την τροπολογία με την οποία αλλάζει ένα βασικό κομμάτι της λειτουργίας των επιμελητηρίων.

Ο στόχος της επιμελητηριακής κοινότητας πρέπει να είναι η στήριξη των επιχειρήσεων της χώρας. Και αυτό πρέπει να γίνεται χωρίς μικροπολιτικά συμφέροντα και κομματικά καπελώματα?, επισημαίνει η ανακοίνωση.

Αδιέξοδο στο Επιμελητήριο: τι έγινε στην συνάντηση Γεωργιάδη με τις παρατάξεις

Previous article

Το απόλυτο off road ηλεκτρικό όχημα που θα ανέβει στη Σελήνη

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.