ΕΛΛΑΔΑ

Το υπουργείο Πολιτισμού σώζει βιβλία που απειλούνται με πολτοποίηση

0

Μπορούν να εμπλουτίσουν βιβλιοθήκες πολλών περιοχών της Ελλάδας και παίρνουν «δεύτερη ευκαιρία».

«Δεύτερη ευκαιρία» πρόκειται να πάρουν από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού τα κατασχεμένα βιβλία που βρίσκονται σε αποθήκες και απειλούνται με πολτοποίηση, ενώ μπορούν να εμπλουτίσουν βιβλιοθήκες πολλών περιοχών της Ελλάδας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, τον δρόμο αυτό αναλαμβάνει να ανοίξει το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, με πρωτοβουλία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

«Το βιβλίο αποτελεί στοιχείο της ταυτότητας, του δείκτη πολιτισμού μιας κοινωνίας. Αποτελεί προέκταση της μνήμης και της φαντασίας του ανθρώπου και ως πνευματικό έργο επιβάλλει τον σεβασμό μας προς τον δημιουργό, αλλά και τον ίδιο τον αναγνώστη», δήλωσε η Λίνα Μενδώνη.

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού πρόσθεσε: «Η καταστροφή ενός βιβλίου αντιβαίνει σε κάθε προσπάθεια ανάδειξης, διαφύλαξης και διάσωσης των έργων του λόγου που αποτελούν κομμάτι της ανθρώπινης έκφρασης και πολιτισμικής δημιουργίας. Κάθε βιβλίο θα πρέπει να φθάνει στα χέρια του βιβλιόφιλου κοινού και να διασώζεται.

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, οργανισμός εποπτευόμενος από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με απόφασή μας, ως ο αρμόδιος φορέας για την προαγωγή του βιβλίου και των ελληνικών γραμμάτων αναλαμβάνει να ανοίξει τον δρόμο της δεύτερης ευκαιρίας σε βιβλία που κινδυνεύουν με πολτοποίηση με στόχο να βρουν τη θέση τους σε μια βιβλιοθήκη και στα χέρια κάποιων αναγνωστών».

Συνάντηση εργασίας Γκιώνη – Ταγαρά για έργα του Δήμου Λουτρακίου

Previous article

Έτοιμος ο πρώτος υπόγειος αυτοκινητόδρομος του Ελον Μασκ

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in ΕΛΛΑΔΑ