ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ – Δράση Οδικής ασφάλειας στο 2ο Δημοτικό σχολείο

0

Το 2ο μέρος της δράσης οδικής ασφάλειας πραγματοποιήθηκε στο 2ο Δημοτικό σχολείο Λουτρακίου το πρωί της Δευτέρας 22 Ιουνίου, παρουσία του Δημαρχου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ.Γκιώνη και του Αντιδήμαρχου κ. Σακελλαρίου.
Η δράση οδικής ασφάλειας πραγματοποιήθηκε από την My Grand Road – Mgr σε συνεργασία με την διευθύντρια, τους εκπαιδευτικούς και την Τριμελή Διοικούσα Επιτροπή του 2ου Δημοτικού Σχολείου και το προσωπικό του Α.Τ. Λουτρακίου που συμμετείχαν στο μέγιστο, προκειμένου να υλοποιηθεί το σεμινάριο.
Oι μαθητές κατανόησαν τους κανόνες οδικής ασφάλειας και της κυκλοφοριακής αγωγής, συμμετέχοντας στο Θεωρητικό και Πρακτικό μέρος του προγράμματος ανά τμήμα. Συγκεκριμένα, μέσα από το θεωρητικό μέρος του προγράμματος οι μαθητές αντιλήφθηκαν την χρησιμότητα του προστατευτικού κράνους καθώς και της ζώνης ασφαλείας.

Ενημερώθηκαν για την πολύ σημαντική προσπάθεια που κάνουν όλοι οι φορείς προκειμένου να μειωθεί το όριο ταχύτητας από τα 50 στα 30χιλ/ώρα στο αστικό οδικό δίκτυο. Στο πρακτικό μέρος οι μαθητές έκαναν ποδήλατο στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής που υφίσταται στο προαύλιο του σχολείου τους, σύμφωνα με την κάθετη και οριζόντια σήμανση. Τέλος, σε κάθε μαθητή απονεμήθηκε δίπλωμα συμμετοχής στο σεμινάριο από τον Δήμαρχο και τον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο.
Η συνεισφορά των μελών της απερχόμενης Τριμελούς Διοικούσας Επιτροπής του 2ου Δημοτικού σχολείου Λουτρακίου της κυρίας Μελέτση Βιβή και της κυρίας Τότσικα Νικολέττα είναι αξιόλογη καθώς κατασκεύασαν το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στο προαύλιο χώρο προκειμένου οι μαθητές να εκπαιδεύονται καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Επίσης υποστήριξαν το σεμινάριο προκειμένου να τηρηθούν όλα τα μέτρα του ΕΟΔΥ και των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας.
Να σημειωθεί πως το Α’ μέρος του σεμιναρίου με τίτλο “Οδηγώ με Ασφάλεια στο Λουτράκι- μειώνω την ταχύτητα στα 30Km/h ” πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 21 Μαΐου 2021.

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές για το έτος 2021

Previous article

Επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη: Αυτός είναι ο ιερέας δράστης -«Τους επιτέθηκα γιατί με καθαίρεσαν»

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.