ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αλ. Τσίπρας περί θνητότητας στις ΜΕΘ του Γ.Ν. Κορίνθου

0

Ο προέδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τέως Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στις 14/6/2021 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR και στη δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα δήλωσε πως το ποσοστό θνητότητας από κορονοϊό έφτασε 100% , στις ΜΕΘ Αγρινίου, Σερρών, Πύργου, Κέρκυρας, Έδεσσας, Κιλκίς και Κορίνθου.

Στην ερώτηση αν θα πρέπει να γίνουν υποχρεωτικοί εμβολιασμοί για ορισμένες επαγγελματικές ομάδες και αν κάποιοι αρνηθούν αν θα πρέπει να αλλάξουν θέση στον τομέα που εργάζονται και επίσης τι θα πρέπει να γίνει με διευκολύνσεις για όσους έχουν εμβολιαστεί, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε αρχικά πως αυτό, το οποίο δεν αποτιμάται σε όλη αυτή τη συζήτηση για την πανδημία είναι το γεγονός ότι είχαμε στην πρώτη φάση 400 απώλειες και στη δεύτερη φάση πάνω από 12.000.

«Άρα, 31 φορές περίπου περισσότερες απώλειες στη δεύτερη φάση από ό,τι στην πρώτη φάση. Κάτι δεν πήγε καλά στη δεύτερη φάση. Αυτό που δεν αποτιμάται επίσης και δεν συζητιέται καθόλου στον δημόσιο διάλογο είναι και στις ΜΕΘ των ελληνικών νοσοκομείων είχαμε ένα ποσοστό θνητότητας γύρω στο 60% ενώ ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι στο 30 με 35%. Και δεν ήταν μόνο η ΜΕΘ του Αγρινίου που είχε 100% θνητότητα, κάτι το πρωτοφανές, αλλά και σε άλλες έξι πόλεις της χώρας -που εκεί δεν είδα να παραιτείται κανένας διοικητής νοσοκομείου- 100% θνητότητα. Κάτι φταίει εκεί»

ανέφερε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε λέγοντας πως είχαμε 100% θνητότητα στο Αγρίνιο, 100% στον Πύργο, 100% στην Κέρκυρα, 100% στην Έδεσσα, 100% στις Σέρρες, 100% στην Κόρινθο, 100% στο Κιλκίς και συνολικά στις ΜΕΘ στη χώρα μας πάνω από 60% θνητότητα ενώ ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι 30 με 35%.

«Κάτι συμβαίνει εδώ, κάτι δεν κάναμε καλά. Κλείνω αυτή την παρένθεση. Το είπα αυτό για όσους θεωρούν ότι όλα έχουν πάει τέλεια και όλα τα κάναμε καλά και ότι έχουμε εξαιρετική απόδοση στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Δεν ξέρω αν είναι εξαιρετική η απόδοση να είμαστε έκτοι στην ευρωπαϊκή ήπειρο σε θνητότητα ανά ποσοστό κρουσμάτων»

Υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

8eCUgvCwsa

Κορινθία: Τρεις πνιγμοί μέσα σε δύο ημέρες και μία ανάσυρση με αίσιο τέλος

Previous article

Απάντηση του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.