ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ελληνικές παραλίες: Η άγνωστη παραλία με τις φυσικές μαρμάρινες εξέδρες

0

Υπάρχουν ελληνικές παραλίες φημισμένες και χιλιοφωτογραφημένες που περνάς όμορφες στιγμές και απολαμβάνεις το μπάνιο σου. Υπάρχουν και παραλίες που μένουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό σου αλλά δεν είναι τόσο γνωστές. Και βρίσκονται διασκορπισμένες σε ολόκληρη την Ελλάδα. Μια από αυτές τις ελληνικές παραλίες έχουμε ξεχωρίσει και θα σου μιλήσουμε σήμερα. Ο λόγος για την άγνωστη παραλία με τις φυσικές μαρμάνινες εξέδρες και την ιδιαίτερη ομορφιά. Είναι το Καταφύγι στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στη Μάνη. Ένα ειδυλλιακό μέρος που αξίζει να επισκεφθείς έστω και μια φορά στη ζωή σου. Μια από τις ελληνικές παραλίες που θα σε μαγέψουν. Δεν την αποκαλούν τυχαία ως την πιο άγρια παραλία της Ελλάδας. Γενικά η Μάνη, πάντως, διαθέτει παραλίες μοναδικής ομορφιάς. Μια τέτοια είναι η παραλία στον Μέζαπο, το δαιδαλώδες λημέρι ενός φημισμένου πειρατή.

Ελληνικές παραλίες: Η άγνωστη παραλία με τις φυσικές μαρμάρινες εξέδρες

Το Καταφύγι, λοιπόν, δεν έχει καθόλου τυχαία αυτό το όνομα. Μοιάζει κυριολεκτικά με ένα καταφύγιο σε ένα μέρος άγριας και σπάνιας ομορφιάς. Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι οι φυσικές μαρμάρινες εξέδρες της. Πρόκειται για τους περίεργους σχηματισμούς που δημιουργούν τα πετρώματα της παραλίας, δίνοντας στο τοπίο μία άγρια όψη. Οι λάτρεις της περιπέτειας δεν είναι τυχαίο ότι σκαρφαλώνουν και κάνουν βουτιές από τον ψηλό βράχο ύψους 12 μέτρων που στέκει ακριβώς δίπλα από το νερό.

Για να εντοπίσεις πού ακριβώς βρίσκεται η συγκεκριμένη παραλία, μπορείς να συμβουλευτείς τους χάρτες της Google. Μέχρι να βρεθείς εκεί, πάρε μια γεύση από το κανάλι Up Stories του Youtube και το εντυπωσιακό βίντεο…

Ελληνικές παραλίες και διακοπές στη Μάνη, άγρια ομορφιά και κρυστάλλινες παραλίες

Η Μάνη αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για διακοπές σαν σε νησί αλλά σε στεριά. Θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις έναν καμβά αντιθέσεων και εναλλαγών στο τοπίο. Παραδοσιακά πετρόχτιστα χωριά και κρυστάλλινες παραλίες με γαλάζια νερά. Ένα από τα μέρη που ξεχωρίζουμε στη Μάνη είναι σίγουρα το Λιμένι, ο πετρόχτιστος οικισμός που υπόσχεται ένα μαγικό ταξίδι στο χρόνο. Και φυσικά δεν πρέπει να χάσεις τον Φονέα, την πανέμορφη παραλία και τον μύθο γύρω από το όνομά της. Αλλά και την Αρεόπολη κάνοντας ένα οδοιπορικό στο χρόνο με φόντο το γκρίζο των πύργων.

Οι ελληνικές παραλίες, όπως το Καταφύγι είναι απλώς η αφορμή για να ξεκινήσεις ένα από τα ομορφότερα ταξίδια για διακοπές της ζωής σου.

Συνεχίζει ακάθεκτος ο καύσωνας και αυτή την εβδομάδα [πίνακες]

Previous article

Σόου Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη: Έβαλε το «θεμέλιο λίθο» στο «φαραωνικό» κανάλι

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.