ΚΑΙΡΟΣ

Συνεχίζει ακάθεκτος ο καύσωνας και αυτή την εβδομάδα [πίνακες]

0

Ο καύσωνας επιστρέφει από αύριο και για τις επόμενες ημέρες με πολύ υψηλές θερμοκρασίες, καθώς νέα έλευση θερμών αερίων μαζών θα έχουμε την Τρίτη 29/6. Ο Ιούνιος θα μας αποχαιρετήσει με καύσωνα, καθώς, όπως ανέφερε, στα ανατολικά και βόρεια ανατολικά τμήματα θα πρέπει να περιμένουμε λίγες αραιές νεφώσεις, στα βόρεια της ανατολικής Μακεδονίας και κάποιες τοπικές μπόρες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και ο υδράργυρος θα παρουσιάσει εκ νέου άνοδο.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο καύσωνας θα επιστρέψει δριμύτερος, προειδοποιώντας πως οι υψηλές θερμοκρασίες, η ξηρή ατμόσφαιρα και οι άνεμοι αυξάνουν κατά πολύ τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

«Ίσως δούμε και καταστροφικές καταιγίδες»
»Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι η ατμοσφαιρική κυκλοφορία θυμίζει αυτή του 2018, όπου και τότε ένα ισχυρό θερμό κύμα το διαδέχτηκαν ψυχρότερες αέριες μάζες εξαιτίας μιας ατμοσφαιρικής διαταραχής που πέρασε από τα βόρεια τμήματα της χώρας και έστρεψε τους ανέμους σε δυτικούς-βορειοδυτικούς.

»Με τα προγνωστικά σε αυτή τη φάση να μη δίνουν τόσο μεγάλες εντάσεις στους ανέμους, αξίζει να τονιστεί ότι είναι πολύ πιθανό προς το τέλος της εβδομάδας να δούμε από τη Θεσσαλία και πάνω καταστροφικές καταιγίδες και νοτιότερα να έρθουμε αντιμέτωποι με συνθήκες που μπορεί να εκκινήσουν ή και να εξαπλώσουν μια καταστροφική πυρκαγιά.

»Για τον λόγο αυτό πρέπει να βρισκόμαστε όλοι μας σε ετοιμότητα και βέβαια να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, αναβάλλοντας κάθε δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά».

Το βιτριόλι στην ελληνική κοινωνία: Γιατί θεωρείται γυναικείο όπλο εξόντωσης

Previous article

Ελληνικές παραλίες: Η άγνωστη παραλία με τις φυσικές μαρμάρινες εξέδρες

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in ΚΑΙΡΟΣ