ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το νησί-ερημίτης του Ιονίου που αγνοούν οι τουρίστες και είναι το πιο «Covid-free» στην Ελλάδα

0
Μακριά από τη βουή του κόσμου, εκεί που όλα αποκτούν έναν διαφορετικό ρυθμό βρίσκεται το απόλυτο καταφύγιο του Ιονίου. Ενα μικροσκοπικό νησί, μεγάλης ομορφιάς. Ο Καστός.

Πρόκειται για ένα μακρόστενο νησί με μόλις 5,9 χλμ. εμβαδόν, το οποίο απέχει λίγα χιλιόμετρα από τον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας. Εάν υπήρχε παράδεισος επί γης, αναμφισβήτητα ο Καστός θα μπορούσε να παίξει αυτόν τον ρόλο.

Γαλήνιο, πανέμορφο και ευλογημένο, το νησί αυτό αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους αναζητούν διακοπές με ηρεμία και αγαπούν ή θέλουν να περάσουν με έναν πιο απλό τρόπο τις διακοπές τους, που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τους ρυθμούς που συναντώνται σε άλλα νησιά… Θα είναι αυτοί, ο ουρανός, η θάλασσα και οι φιλόξενοι κάτοικοι του Καστού.

Φωτογραφίες: Μια γεύση από τον Καστό

Κατάφυτος με ελιές, ο Καστός περικυκλώνεται από τις γαλάζιες αποχρώσεις της θάλασσας, οι οποίες το καλοκαίρι γεμίζουν σκάφη και ιστιοφόρα.

Μπορεί τον χειμώνα να ζουν εκεί μόνο 30 κάτοικοι, που έχουν ήδη εμβολιαστεί, καθιστώντας τον Καστό απόλυτα Covid free, ωστόσο το καλοκαίρι το νησί βρίσκεται στο επίκεντρο των ταξιδιωτών.

Οσοι απολαμβάνουν τη Λευκάδα και την Ιθάκη, σταματούν στον Καστό, χαρίζοντάς του λίγη ακόμη ζωντάνια. Εδώ δεν υπάρχουν αυτοκίνητα, καθώς οι δρόμοι είναι λιγοστοί, ούτε ATM, οπότε φροντίστε να έχετε μαζί σας μετρητά.

Τα μετρημένα στα δάχτυλα καφέ και εστιατόρια γεμίζουν και οι ταξιδιώτες γεύονται πιάτα με ολόφρεσκα προϊόντα και τοπικές γεύσεις. Οπου και αν βρεθείτε στο μικρό νησί, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα απολαύσετε νοστιμιά και θέα.

Οι πιο γνωστές παραλίες του νησιού είναι τα Αμπελάκια και ο Αγιος Αιμιλιανός. Εκεί, μάλιστα, θα μαγευτείτε από τη σπηλιά Φωκότρυπα, η οποία στο εσωτερικό της έχει μία μικρή παραλία.

Βίντεο: Ο Καστός από ψηλά, σκέτος παράδεισος

Κάθε γωνιά του Καστού είναι πανέμορφη μέσα στην απλότητά της, μένοντας χαραγμένη στο μυαλό των ταξιδιωτών. Μην το σκέφτεστε και ταξιδέψτε στον Καστό για να γνωρίσετε μία ακόμη ομορφιά αυτής της χώρας!

Μάτζικ Τζονσον: Πραγματικά απολαμβάνω τον χρόνο μου στην Ελλάδα

Previous article

Επίσημο: ο Κόλλιας παίρνει την έδρα της Σούκουλη

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.