ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Ένωση Στρατιωτικών Κορίνθου: H Αποστολία Κακαρίκου η πρώτη γυναίκα πρόεδρος (πανελλαδικά) στον στρατιωτικό συνδικαλισμό Ένωση Στρατιωτικών Κορίνθου

0

Aκόμη ένα «χακί κάστρο» καταρρίφθηκε από μία μάχιμη γυναίκα στρατιωτικό.

Μια ακόμη γυναίκα στρατιωτικός καταφέρνει και κάνει τη διαφορά σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο θα λέγαμε όπως είναι ο ελληνικός στρατός. Πρόκειται για το στέλεχος του Στρατού Ξηράς, Αποστολία Κακαρίκου, η οποία είναι η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος, στην ιστορία του στρατιωτικού συνδικαλισμού.

Είναι σπουδαίο εν έτει 2021 οι γυναίκες να κατακτούν θέσεις, οι οποίες κάποτε φάνταζαν ουτοπία. Να διεκδικούν θέσεις ισάξιες με εκείνες των ανδρών με τιμιότητα και ισχύ. Η δυναμική Λοχίας Πεζικού, προερχόμενη από το θεσμό των Επαγγελματιών Οπλιτών, συστρατεύεται στο πλευρό της ΠΟΜΕΝΣ, όπου και εντάσσεται η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κορίνθου, της οποίας αναλαμβάνει την Προεδρία. H κα Κακαρίκου παραχωρεί συνέντευξη στη δημοσιογράφο Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη .

Πόσο διαφορετική είναι η ζωή μιας γυναίκας, που υπηρετεί στις Ένοπλες Δυνάμεις συγκριτικά με ενός άνδρα;

Δεν μπορώ να πω ότι η ζωή της γυναίκας που υπηρετεί στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι διαφορετική από του άνδρα συναδέλφου της. Βιώνει στον ίδιο εργασιακό χώρο, έχει τα ίδια καθήκοντα και τις ίδιες υποχρεώσεις. Όμως οι υποχρεώσεις της στον ιδιωτικό της βίο, ιδιαίτερα για τις έγγαμες και διαζευγμένες με τέκνα είναι πάρα πολλές και σε αρκετές των περιπτώσεων πολύ δύσκολες.

Ποιο είναι το «μυστικό» της επιτυχίας για να συνδυάσει μια γυναίκα τους ρόλους της μητέρας, της συζύγου, της επαγγελματία στρατιωτικού αλλά και της συνδικαλίστριας και μάλιστα στο στράτευμα;

Δεν υπάρχει μυστικό επιτυχίας. Απλά αυτό που κάνεις πρέπει να το αγαπάς και να το θέλεις πάρα πολύ. Σίγουρα όμως πρέπει να διακρίνεσαι από σοβαρότητα και επαγγελματισμό στα καθήκοντά σου ως θεσμικός εκπρόσωπος των συναδέλφων σου.

Πρόσφατα εκλεχθήκατε πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών της Περιφερειακής Ενότητας Κορίνθου, καταλαμβάνοντας ένα ανδρικό «οχυρό», αλλά και ανατρέποντας ένα ακόμα στερεότυπο. Πως τα καταφέρατε, τι θυσιάσατε, και τις δυσκολίες αντιμετωπίσατε και ποια είναι τα συναισθήματά σας;

Είναι τιμή, χαρά και ικανοποίηση που οι συνάδελφοι μου με εξέλεξαν να τους εκπροσωπώ μέσω της Ένωσης Κορίνθου στην μεγάλη οικογένεια της Ομοσπονδίας
μας, την ΠΟΜΕΝΣ, της πρώτης ιστορικά συνδικαλιστικής δευτεροβάθμιας οργάνωσης στις Ένοπλες Δυνάμεις. Η ευθύνη και οι υποχρεώσεις που αναλαμβάνω είναι μεγάλες αλλά είμαι απολύτως βέβαιη ότι θα καταφέρω να ανταπεξέλθω, μαζί με τα άξια μέλη του υπόλοιπου Δ.Σ.

Ποια θα ιεραρχούσατε ως πρωτεύοντα θέματα προς άμεση επίλυση από αυτά που απασχολούν ένα επαγγελματία στρατιωτικό;

Κοιτάξτε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς και οι οικογένειές μας είναι πολλά. Σίγουρα πρέπει να λυθεί άμεσα η αποζημίωση της νυχτερινής απασχόλησης που εδώ και τέσσερα χρόνια αγνοείται.

Επίσης ένα τεράστιο θέμα είναι η κατάργηση των ηλικιακών ορίων, διότι χιλιάδες συνάδελφοι μας ιδιαίτερα από την προέλευση των ΕΠΟΠ κινδυνεύουν να μην έχουν πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Ένα άλλο μεγάλο θέμα είναι το στεγαστικό, που το αντιμετωπίζουν κάθε καλοκαίρι τα στελέχη που μετατίθενται ιδιαίτερα σε τουριστικές περιοχές. Η αναγνώριση της μάχιμης πενταετίας ανεξαρτήτου γεωγραφικού προσδιορισμού για τα στελέχη που εργάζονται στην ειδικότητα τους.

Η μισθολογική προαγωγή στην Β΄ κατηγορία των στελεχών που προάγονται σε Αξιωματικούς από την προέλευση των ΕΠΥ όπως επίσης και βαθμολογικές ρυθμίσεις για το προσωπικό προερχόμενων εξ ΑΣΣΥ και ΕΠΟΠ. Όπως βλέπετε ο κατάλογος είναι μακρύς αλλά μέσω την ΠΟΜΕΝΣ, με επιμονή και υπομονή θα φτάσουμε στην επίλυση των δικαίων αιτημάτων μας.

Ποια είναι τα πρώτα θέματα που θα θέσετε προς υλοποίηση για τους στρατιωτικούς που υπηρετούν στην Κορινθία, όπου είστε πλέον
υπεύθυνη;

Με την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, έχουμε ξεκινήσει επικοινωνία με όλα τα στελέχη που υπηρετούν στην περιφερειακή ενότητα Κορίνθου, ώστε να καταγράψουμε τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι μας. Στην συνέχεια θα προγραμματίσουμε επίσημες συναντήσεις με τον ΑΔΦ, τους τοπικούς Βουλευτές, αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε να ενημερωθούν αρμοδίως, καταθέτοντας τους τις προτάσεις μας, ώστε να δοθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις.

«Μεταμορφώνεται» σε έξυπνη πόλη η Κόρινθο το «Intelligent Cities Challenge» – Νανόπουλος: «Η επιλογή της Κορίνθου δεν ήταν τυχαία»

Previous article

Εξεδήμησεν εις Κύριον ο Εφημέριος του Ι. Ναού Αγίας Μαρίνης Βέλου Κωνσταντίνος Κουτσούρης

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.