ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έκλεισε το βιβλίο προσφορών για το ομόλογο της Motor Oil – Αντλεί 400 εκατ. ευρώ, στο 2,125% το επιτόκιο

0

Εκλεισε το βιβλίο προσφορών για την έκδοση του νέου 5ετούς ομολόγου της Motor Oil, με την εταιρεία να αντλεί 400 εκατ. ευρώ και την τελική τιμολόγηση να διαμορφώνεται στο 2,125%.

Σημειώνεται πως η εισηγμένη είχε αρχικό στόχο την άντληση 350 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο αυξήθηκε κατά 50 εκατ. ευρώ, λόγω της ισχυρής ζήτησης των επενδυτών.

Η τελική τιμολόγηση διαμορφώθηκε χαμηλότερα από την αρχική, και στο 2,125% έναντι 2,5% με 2,75%, όπου και είχε διαμορφωθεί κατά το άνοιγμα της έκδοσης. Σημειώνεται ότι λίγο μετά το άνοιγμα του βιβλίου το επιτόκιο κινήθηκε πτωτικά  στο 2,25%-2,5%.

Τα 400 εκατ. ευρώ των κεφαλαίων που αντλεί η Motor Oil από τη σημερινή έκδοση, σε συνδυασμό με άλλα διαθέσιμα της εταιρείας, θα κατευθυνθούν στην αποπληρωμή ομολόγων της Motor Oil Finance (100% θυγατρικής της εταιρείας) λήξεως το 2022, και τα οποία είχαν αρκετά υψηλότερο κουπόνι, στο 3,25%, καθώς και στην πληρωμή των προμηθειών και των εξόδων που σχετίζονται με τη νέα έκδοση.

Σημειώνεται πως η Citigroup Global Markets Europe AG, ως Γενική Συντονίστρια και Συνδιαχειρίστρια του βιβλίου προσφορών, διοργάνωσε για λογαριασμό της Motor Oil μία σειρά από εξ αποστάσεως συναντήσεις με επενδυτές που επενδύουν σε τίτλους σταθερού εισοδήματος στην Ευρώπη, και οι οποίες ξεκίνησαν την Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2021.

Εκτός από την Citi, bookrunners της έκδοσης είναι οι τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς, καθώς και οι Goldman Sachs,  HSBC,  ING,  JP Morgan,  Nomura και Optima. 

Το 5ετές ομόλογο είναι τύπου 5NCL, δηλαδή δεν θα μπορεί να ανακληθεί, ενώ θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Δουβλίνου με ημερομηνία διακανονισμού την 19η Ιουλίου.

Η έκδοση είχε ήδη συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των επενδυτών από τις συναντήσεις που προηγήθηκαν με τους αναδόχους από την περασμένη Δευτέρα, ενώ ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης στις προοπτικές της Motor Oil έχει δώσει πρόσφατα η Goldman Sachs η οποία τοποθέτησε την εισηγμένη στα top picks της σε ό,τι αφορά σε trades του ανοίγματος της οικονομίας στην Ευρώπη.

Η Optima σε νέο της ριπόρτ αυτή την εβδομάδα προχώρησε στην εκ νέου κάλυψη της μετοχής της με τιμή-στόχο τα 18 ευρώ και σύσταση “αγορά”. Όπως τόνισε, η Motor Oil είναι σε καλή θέση για να αξιοποιήσει την ανάκαμψη της ζήτησης αλλά και τις ευκαιρίες της ενεργειακής μετάβασης που συντελείται στη χώρα.

Το ακόμα πολύ ευνοϊκό περιβάλλον γύρω από τα ελληνικά ομόλογα, με το ελληνικό 5ετές να καταγραφεί νέα ιστορικά χαμηλή απόδοση στο -0,05%, ενώ αρνητικές αποδόσεις συνεχίζουν να καταγράφουν και τα 2ετή, 3ετή και 4ετή ελληνικά ομόλογα, ωθεί όλο και περισσότερες εισηγμένες να βγουν στις αγορές.

Το “παράδειγμά” της Motor Oil αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες εισηγμένες, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως τον Ιούλιο αναμένονται άλλες τουλάχιστον δύο εταιρικές εκδόσεις, από τις Prodea και ΔΕΗ.

Δωρεάν Θερινό Σινεμά στο Mare West (Ιούλιος, Αύγουστος)

Previous article

«Ιφιγένεια η εν Ταύροις»: Πώς επέρχεται η σωτηρία στους ανθρώπους;

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.