Περιφερεια

Σε μια ευθεία με νέο δρόμο Αρχαία Νεμέα, Δερβενάκια, Μυκήνες και Επίδαυρος!

0

Στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Πελοποννήσου εντάχθηκε το έργο της σύνδεσης του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας, με το δρόμο που ενώνει τους αρχαιολογικούς χώρους Κορινθίας-Αργολίδας (και ειδικότερα της Νεμέας, των Δερβενακίων, των Μυκηνών, της Μιδέας, της Τίρυνθας και του Ναυπλίου). Μέσα από αυτή τη νέα χάραξη – σύνδεση θα μειωθεί η απόσταση Άργους-Κορίνθου κατά 15 χιλιόμετρα και Ναυπλίου-Κορίνθου κατά 18 χιλιόμετρα.

Ο οδικός άξονας θα συνδέει τις Μυκήνες με το θέατρο της Επιδαύρου και θα ενοποιεί ουσιαστικά δύο από τα πιο σημαντικά μνημεία όχι μόνο της Αργολίδας αλλά και της Ελλάδας. Ο σύγχρονος αυτός οδικός άξονας θα διατρέχει την καρδιά του νομού και θα συμβάλλει αποφασιστικά στην τουριστική ανάπτυξη και συνολικά στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Απαρχή του άξονα αυτού θα είναι ο κόμβος της Αρχαίας Νεμέας δημιουργώντας έτσι συνθήκες ανάδειξης και των αρχαιολογικών μνημείων της Νεμέας και εν τέλει την εικόνα της ενοποίησης των τριών μεγάλων αρχαιολογικών μνημείων.

Με τον τρόπο αυτό θα ενισχυθεί η ανάπτυξη των πολιτιστικών πόρων όχι μόνο του νομού, αλλά και όλου του ανατολικού άξονα της Πελοποννήσου συνδέοντας τις περιοχές του νομού Αργολίδας με το Διευρωπαϊκό Οδικό Δίκτυο (Αυτοκινητόδρομος Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα).

Δ. Κορινθίων: Έως και την Παρασκευή 16 Ιουλίου οι αιτήσεις των σωματείων για τις επιχορηγήσεις

Previous article

Κλειστοί χώροι μόνο για εμβολιασμένους και 300 ευρώ πρόστιμο σε όποιον ανεμβολίαστο βρεθεί εκεί

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.