ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών κατά του πολυνομοσχεδίου

0

Ανακοίνωση για το κατατεθέν πολυνομοσχέδιο της παιδείας εξέδωσαν οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κορινθίας με την οποία καλούν τους συναδέλφους τους σε κινητοποιήσεις εν όψει της ψήφισής του στις 27 Ιουλίου. Όπως υποστηρίζουν το νομοσχέδιο “επί της ουσίας προωθεί την «αυτονομία» του σχολείου, που σημαίνει απαλλαγή του κράτους από τη χρηματοδότηση, από την ευθύνη στελέχωσης με μόνιμο προσωπικό, οδηγεί στη διαιώνιση των ευέλικτων σχέσεων εργασίας, στην υποβάθμιση των υποδομών και ανοίγει το δρόμο για την είσοδο των επιχειρήσεων-χορηγών στα σχολεία, που θα επεμβαίνουν μέχρι και στο τι θα μαθαίνουν τα παιδιά“.

Σημειώνουν ακόμα ότι “στο όνομα της «ελευθερίας» το κάθε σχολείο θα επιλέγει βιβλίο και πλευρές του προγράμματος σπουδών, καταργώντας εντελώς τον ενιαίο χαρακτήρα της εκπαίδευση και εντείνοντας τις ανισότητες και τους φραγμούς, ειδικά στις πιο φτωχές περιοχές…”.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή ο σύλλογος των εκπαιδευτικών Π.Ε αναφέρει

“Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες,

Κατατέθηκε το βράδυ της Παρασκευής (16/7) στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις», το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί έως τις 27 Ιουλίου.

Το νομοσχέδιο επί της ουσίας προωθεί την «αυτονομία» του σχολείου, που σημαίνει απαλλαγή του κράτους από τη χρηματοδότηση, από την ευθύνη στελέχωσης με μόνιμο προσωπικό, οδηγεί στη διαιώνιση των ευέλικτων σχέσεων εργασίας, στην υποβάθμιση των υποδομών και ανοίγει το δρόμο για την είσοδο των επιχειρήσεων-χορηγών στα σχολεία, που θα επεμβαίνουν μέχρι και στο τι θα μαθαίνουν τα παιδιά.

Στο όνομα της «ελευθερίας» το κάθε σχολείο θα επιλέγει βιβλίο και πλευρές του προγράμματος σπουδών, καταργώντας εντελώς τον ενιαίο χαρακτήρα της εκπαίδευση και εντείνοντας τις ανισότητες και τους φραγμούς, ειδικά στις πιο φτωχές περιοχές.

Δίνει ακόμα ένα χτύπημα στην ολόπλευρη μόρφωση των μαθητών με τις «δεξιότητες», που προωθούνται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις και είναι στην πραγματικότητα στείρες και βραχυπρόθεσμες γνώσεις, αφού διδάσκονται ξεκομμένες από τη γενική, ολόπλευρη μόρφωση, που διαμορφώνει στους μαθητές σωστό τρόπο σκέψης και ολόπλευρη προσωπικότητα.

Προβλέπεται ακόμα πιο ασφυκτικός έλεγχος των σχολείων αλλά και των εκπαιδευτικών, με τις αλλαγές στις δομές εκπαίδευσης και επιλογής στελεχών, αλλά και με την ατομική «αξιολόγηση» των εκπαιδευτικών, στην πραγματικότητα έλεγχος, για το αν υλοποιούν όλες τις αντιεκπαιδευτικές κατευθύνσεις.

Προχωράει σε ένα ακόμα χτύπημα του Ολοήμερου Σχολείου. Δίνεται η δυνατότητα, με τη λήξη του υποχρεωτικού ωρολόγιου προγράμματος (13.15) να λειτουργούν δομές ΚΔΑΠ των Δήμων για την απασχόληση των μαθητών.

Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες,

Σας καλούμε στην κινητοποίηση του Συλλόγου μας στην Κόρινθο, την ημέρα ψήφισης του αντι-εκπαιδευτικού νομοσχεδίου.

(Θα επανέλθουμε με ανακοίνωση για την ημέρα/ώρα/σημείο).

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα freedom pass για την προπληρωμένη κάρτα των 150 ευρώ -Ποιοι τη δικαιούνται

Previous article

Ανέβηκε ο αριθμός των νοσηλευομένων στην COVID κλινική του Νοσοκομείου Κορίνθου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.