ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Σταυρέλης: Αυτή είναι η θέση μας για το οικόπεδο στον Συνοικισμό

0

Με μία μεγάλη και αναλυτική ανακοίνωση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο επικεφαλής της παράταξης Πνοή Δημιουργίας Νίκος Σταυρέλης εξηγεί γιατί η παράταξή του καταψήφισε την αγορά του οικοπέδου στον Συνοικισμό για να γίνει εκεί το αθλητικό κέντρο που θέλει να φτιάξει η δημοτική αρχή.

Παράλληλα ο κ. Σταυρέλης απαντά στον δήμαρχο για τις αιχμές που άφησε εναντίον του στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά και για την απουσία του ίδιου και της παράταξής του από την πρώτη συνεδρίαση.

Ειδικότερα ο κ. Σταυρέλης αναφέρει

Αυτά είπαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο για την αγορά ακινήτου

1.Απουσιάζαμε προχθές. Ήταν πολιτική μας απόφαση και θα καταλάβετε παρακάτω  τους λόγους. Εμείς δεν απολογούμαστε  σε καμία παράταξη εδώ, ούτε σε παπαγαλάκια έμμισθα και άμισθα. Απολογούμαστε στον Κορινθιακό λαό.

2.Με είπατε τοπάρχη και άνθρωπο του Συνοικισμού  και ότι έπρεπε να είμαι παρών  να στηρίξω τα συμφέροντα του Συνοικισμού. Ακούστε είμαι υπερήφανος  για τη συνοικία μου. Αγωνίζομαι πολλά χρόνια. Δεν σας λέει τίποτα  ότι στο δεύτερο εκλογικό τομέα 9.000 ψηφοφόρων (Συνοικισμός, Αγιάννα, Μπαθαρίστρα, Ποσειδωνία) ήλθαμε πρώτοι με 14 μονάδες μπροστά και μάλιστα με Τρίτη την παράταξη του δημάρχου; Σας λέω μόνο τούτο ότι στις εκλογές του 23 η διαφορά θα είναι πάνω από 25 μονάδες. Το κυριότερο όμως κ. Νανόπουλε  είναι ότι 2 χρόνια  δεν έχετε κάνει τίποτα στο Συνοικισμό.

3.Λέχθηκε ότι «το γήπεδο βγάζει δήμαρχο». Ο πρώην δήμαρχος δεν έκανε γήπεδο στο Συνοικισμό  ή την Μπαθαρίστρα και βγήκε 3 φορές δήμαρχος. Αν ήταν έτσι όλοι οι δήμαρχοι θα έφτιαχναν ένα γήπεδο στην πόλη τους και θα ήσαν ισόβιοι δήμαρχοι. Υπερβολές. Ας μην θυμίσω  το 2014 με το γήπεδο και τα σχέδια του Συνοικισμού που η παράταξη ήλθε μόλις οριακά πρώτη.

4.Ούτε θα θυμίσω τη σπέκουλα που δέχθηκα  επειδή δεν ψηφίσαμε  το δάνειο να πάρει η ΔΕΥΑΚ για το κτίριο της Συνεταιριστικής λέγοντας ότι δεν θέλουμε  τη στέγαση των κειμηλίων στο υπόγειο του κτιρίου. Τελικά ήλθα πρώτος με 14 μονάδες. Να ξέρετε ότι οι   κάτοικοι της περιοχής είναι περήφανος Λαός.

5.Σήμερα μας ζητάτε τη βοήθειά μας για να εγκριθεί η συγκεκριμένη αγορά. Εμείς  μέχρι σήμερα  σε όλες ανεξαιρέτως τις αγορές που φέρατε  σας δώσαμε θετική ψήφο, όπως το ίδιο κάναμε και με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, εν αντιθέσει με εσάς κ. Νανόπουλε που τις καταψηφίσατε (Γαλατάκι, Περιγιάλι, Κόρφος, Αγγελόκαστρο). Όπως:
Α) Εξαμίλια δημοτικό σχολείο 30/9/20. Επαναδιαπραγματευθήκατε τη τιμή που είχε συμφωνήσει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή και από 50€ το κάνατε 40€/τ.μ. Σας το εγκρίναμε. Αλλά ακυρώθηκε η απόφαση. Και ενώ σας δώσαμε θετική ψήφο  για επανάληψη της αγοράς, ένα χρόνο δεν κάνατε τίποτα  που σημαίνει ότι δεν θέλετε να γίνει το δημοτικό σχολείο Εξαμιλίων.
Β) Αγγελόκαστρο για πλατεία το 2020. Δεν κάνατε τίποτα ένα χρόνο τώρα. Πουλήθηκε το οικόπεδο σε ιδιώτη.
Γ) Περιγιάλι για επέκταση του νεκροταφείου 22/6/20.Ένα χρόνο και πλέον δεν έχετε κάνει ακόμα συμβόλαια.
Δ) Αθίκια για επέκταση του νεκροταφείου πρόσφατα.
Εμείς σε όλα σας είπαμε ναι και ας κατηγορηθήκαμε από κάποιους. Εμείς φταίμε που δεν κάνατε τίποτα;

6. Να δούμε τώρα τι περιέχει ο φάκελος που προτείνετε  γι’  αγορά.
Α) Αίτηση της αιτούσης  για αγορά 450.000€
Β) Εκτίμηση ορκωτού εκτιμητή
Γ) Απόφαση Τοπικού Συμβουλίου.
Αρκούν αυτά; ‘Όχι κύριοι συνάδελφοι.

7. Απαραίτητα στοιχεία έγκρισης  και ολοκλήρωσης της αγοράς είναι επιπλέον:
Α) Τοπογραφικό της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου
Β) Γνωμοδότηση δικηγόρου με έρευνα τίτλων κυριότητος.  
Γ) Εισήγηση-Έκθεση-Μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας τι πρόκειται να κάνουμε στο ακίνητο και αν καλύπτονται οι προδιαγραφές που τίθενται από τη ΓΓΑ και το Υπουργείο Αθλητισμού (κλειστό γυμναστήριο, γήπεδο ποδοσφαίρου, κολυμβητήριο, κλπ).
Η όποια απόφαση πάρουμε σήμερα  χωρίς αυτά τα στοιχεία θα ακυρωθεί από την Αποκεντρωμένη και τον Ελεγκτή Νομιμότητος. Σας τα λέω αυτά  για να μην πείτε εκ των υστέρων ότι φταίνε άλλοι.

8. Εμείς σας λέμε ότι το εν λόγω ακίνητο μας αρέσει και είναι κατάλληλο. Αλλά αυτό το λέμε εμείς. Δεν το λέει η αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία.

9. Είναι όμως το μοναδικό; Πως μπορούμε να το πούμε  αυτό πριν γίνει μία ανακοίνωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος 15 ημερών. Αν πωλούνται ή όχι εμείς δεν μπορούμε να το πούμε, διότι δεν εμπλεκόμαστε σε μεσιτικά παιχνίδια. Γνωρίζουμε όμως ότι υπάρχουν παρόμοια αγροτεμάχια 20 στρεμμάτων περίπου  στην ευρύτερη περιοχή της Μπαθαρίστρας κοντά στην Αθλούπολη και τον Περιφερειακό.

10.Πριν μπούμε όμως στο συγκεκριμένο ακίνητο οφείλετε να μας πείτε τι έγινε με το γήπεδο του Συνοικισμού.  Μας ζητήσατε με την 252/30-9-20 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου να βάλουμε δικηγόρο. Ότι μας προτείνατε η παράταξή μας συμφώνησε και μάλιστα κατηγορηθήκαμε γι  αυτό. Πού είναι το θέμα 1 χρόνο μετά;

11.Επίσης με την 217/30-9-20 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου αποδεχθήκαμε 10 στρέμματα στο βορειοδυτικό τμήμα  του στρατοπέδου στην περιοχή της Αγίας Άννας. Την επόμενη μπορούσατε να μελετήσετε και να δημοπρατήσετε το γήπεδο ποδοσφαίρου. Σήμερα θα έπαιζαν οι ομάδες του Συνοικισμού Κύψελος, Αστέρας και όχι μόνο. Δεν το κάνατε.

12.Υπάρχει και άλλο αγροτεμάχιο του Δήμου 19 στρέμματα  από δωρεά του Συλλόγου Αλληλεγγύη. Γιατί δεν πάμε εκεί να κάνουμε το μεγάλο κλειστό γυμναστήριο;

13.Τέλος στο σχέδιο πόλης Συνοικισμού-Αγίας Άννας στο ΚΦ 978 πίσω από το γήπεδο υπάρχει χώρος για αθλητισμό. Τελειώστε επιτέλους την πράξη εφαρμογής να φτιάξουμε εκεί που προβλέπονται αθλητικές εγκαταστάσεις μόνο για την περιοχή του Συνοικισμού, αφού κόπτεσθε τόσο πολύ για το Συνοικισμό.

14.Πάμε τώρα στο συγκεκριμένο ακίνητο αγροτεμάχιο. 450.000€ είναι πάρα πολλά. Ρωτήσαμε 4 μεσίτες ίσως και παραπάνω. Όλοι ανεξαιρέτως μας είπαν ότι η αξία είναι 5.000-7.000€/στρέμμα. 10.000€ είναι μία extreme τιμή. Άρα 260.000€

15.Ο ορκωτός μας έφερε μία έκθεση για 553.000€. Μα είναι δυνατόν να είναι ρεαλιστικά τα συγκριτικά στοιχεία που αναφέρει έξι περιπτώσεις; Τρεις στην Αρχαία Κόρινθο, δύο στον Ισθμό, μία στην ΠΕΟ. Και όλα από internet μεσιτικών γραφείων πωλήσεων. Πιθανόν να μην έχει πωληθεί κανένα από αυτά ή σε κάθε περίπτωση οι τελικές τιμές συμβολαίων θα είναι μικρότερες. Πάντως συγκριτικά στοιχεία πώλησης  ακινήτων στην περιοχή από συμβόλαια και Εφορία δεν προσκόμισε ο Ορκωτός.

16.Το κυριότερο τώρα. Η ΔΟΥ το ακίνητο το έχει εκτιμήσει 368.000€. Και μάλιστα εσείς το ζητήσατε ή καλύτερα η Εκτιμητική Επιτροπή του Δήμου.

 17.Εμείς σας λέμε μη βιάζεστε. Η τιμή είναι μεγάλη. Δεν σας λέει τίποτα ότι τόσα χρόνια η ιδιοκτήτρια δεν μπορούσε να το πουλήσει; Ένα ακίνητο 26 στρεμμάτων δεν πουλιέται εύκολα. Μόνον για βιομηχανική χρήση σε βιοτεχνική ζώνη, που εκεί δεν είναι. Επειδή έχει υπέρμετρα υψηλό ταμείο ο Δήμος, και εμείς σας πιέζουμε για μεγαλύτερες απορροφήσεις, δεν σημαίνει ότι πρέπει να σπαταλάμε δημοτικούς πόρους. Δεν έχουμε και καμία ποινική ρήτρα, δεν έχουμε κανένα προσύμφωνο, δεν κινδυνεύουμε  να το χάσουμε σε 15-20 ημέρες. Έτσι και αλλιώς, όπως προανέφερα η απόφαση η σημερινή πάσχει.
Να θυμίσω μόνο την περίπτωση αγοράς ελαιοτεμαχίου στο Γαλατάκι περίπου το 2012 που το ένταλμα δεν θεωρήθηκε από τον Επίτροπο επειδή η τιμή αγοράς ήταν μεγαλύτερη από την αντικειμενική της Εφορίας και τρέχαμε στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

18. Αλλά ακόμα και αν όλα ήσαν εντάξει η μεταβίβαση δεν θα ολοκληρωθεί πριν από 6-7 μήνες καλώς εχόντων των πραγμάτων με εγκρίσεις Αποκεντρωμένης, Ελεγκτικό Συνέδριο, σύνταξη και υπογραφή συμβολαίων, έκδοση εντάλματος, μεταγραφή στο Κτηματολόγιο κλπ

19. Και κάτι ακόμα. Αν τελικά το αγοράσει ο Δήμος με 450.000€ θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα  υπερεκτιμήσεων στην περιοχή της Μπαθαρίστρας, δεδομένου ότι η ΔΟΥ θα έχει συγκριτικό στοιχείο το συμβόλαιο της συγκεκριμένης αγοράς και όλοι οι κάτοικοι θα πληρώσουν περισσότερους φόρους από τους σημερινούς σε μεταβιβάσεις ακινήτων.

20. Εμείς εν κατακλείδι λέμε όχι στη συγκεκριμένη πρότασή σας στη τιμή των 450.000€. Δεν θα μπούμε σε καμία περίπτωση καταλογισμού ποσών και ευθυνών για το υπερβάλλον ποσόν από τις υπερκείμενες Αρχές. Εμείς λέμε:

-Άμεση ανακοίνωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

-Διαπαραταξιακή επιτροπή  για διαπραγμάτευση της τιμής

-Αν καταλήξουμε στο συγκεκριμένο αγροτεμάχιο ν’  ακολουθήσουμε  τη τιμή της Εφορίας 368.000 €.

Έχασε τη μάχη με τη ζωή ο γυμναστής Γιώργος Τσέκος

Previous article

BINTEO Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Ρητό – Ενδείξεις εμπρησμού

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.