ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΣΜΟΥ

Άγνωστοι έκλεψαν τα οστά τριών Ελλήνων Πεσόντων του 40′ από το Βοδίνο της Δρόπολης στην Αλβανία

0

Ιερόσυλοι άνοιξαν τον τάφο τριών Ελλήνων Αρτινών πεσόντων του 40′ στο χωριό Βοδίνο της Δρόπολης, κλέβοντας τα οστά των τριών Ελλήνων.

Το πραγματικά μακάβριο γεγονός έγινε γνωστό σήμερα Σάββατο 24 Ιουλίου από την Δημογεροντία του χωριού σε Αλβανίδα δημοσιογράφο.

Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι

Το χθεσινό αποτρόπαιο περιστατικό που συγκλόνισε όχι μόνο τους Βορειοηπειρώτες, αλλά και κάθε νοήμων άνθρωπο, με την βεβήλωση του μνημείου των Ελλήνων πεσόντων στο Βοδινό της Δρόπολης, αποτελεί ένα από τα χειρότερα αναίμακτα εγκλήματα στον τόπο μας. Πρώτον αποδεικνύει την αδυναμία μιας αδειανής μειονοτικής περιοχής, να ανταπεξέλθει στη φύλαξη των ιερών της και αυτό δικαιολογείται γιατί στον τόπο έχουν απομείνει λίγοι ηλικιωμένοι. Δεύτερον στο ότι τα οστά των Ελλήνων, αν και απλά οστά, ακόμη ταράζουν τα λιμνάζοντα νερά μιας πατρίδας που πολλές φορές γεύτηκε την ελευθερία, αλλά δεν την βάστηξε. Επίσης μια τέτοια αισχρή πράξη, θυμίζει κατά πολύ την περίοδο του χοτζικού καθεστώτος στην Αλβανία, το οποίο μέχρι και τα κοιμητήρια εξαφάνιζε, μόνο και μόνο για να πολεμήσει την μνήμη των ανθρώπων.

Aνέφεραν χαρακτηριστικά σε ρεπορτάζ της σελίδας himara.gr οι αγανακτισμένοι οι κάτοικοι του χωριού που κάνουν λόγο για ορισμένα άτομα που δήλωναν ως άτομα της Κοινής Επιτροπής Αναζήτησης Οστών, που επιθυμούσαν την απομάκρυνση των οστών από τον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής του Βοδίνου.

Η Αστυνομία της Δρόπολης παρέπεμψε την υπόθεση στην Εισαγγελία Αργυροκάστρου η οποία ερευνά για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. 

8eCUgvCwsa

5,5 δισ. για 4 λεπτά στο διάστημα – 4 προβλήματα της ανθρωπότητας που θα έλυνε με τα ίδια χρήματα ο Jeff Bezos

Previous article

Εργατικό Κέντρο Κορίνθου: Επιτέλους ήρθε η ανάπτυξη – αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 13 ευρώ (μεικτά) τον μήνα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.