ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Κόρινθος: Τί είναι το living streets και γιατί “πεζοδρομούνται” Κύπρου και Κολοκοτρώνη

0

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ευρωπαϊκά προγράμματα, στα οποία συμμετέχει ο δήμος Κορινθίων, έχοντας επενδύσει ιδέες και σκέψεις για την αναμόρφωση του ιστορικού κέντρου της Κορίνθου, ξεκινάει σήμερα το βράδυ στις 8.30. Πρόκειται για το Corinth Living Streets – “Dream, Schedule and Enjoy the Experience”, που ξεκινάει στην πλατεία Παναγή Τσαλδάρη με την τελετή έναρξης, αλλά και μια σειρά από εκδηλώσεις που θα γίνουν στο κέντρο της Κορίνθου (Living Street Νο1), από σημερα μέχρι και την άλλη Κυριακή.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν στον Φλοίσβο (Living Street Νο2), από το Σάββατο 21/8/2021 έως την Κυριακή 28/8/2021 και θα ολοκληρωθούν στα Καλάμια από το Σάββατο 11/9/2021 έως τη Δευτέρα 20/9/2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κύπρου & Κολοκοτρώνη “πεζοδρομούνται” για ένα μήνα για το Living Streets

Το «Living Streets» έχει ως αντικείμενο τη μεταμόρφωση συγκεκριμένων δρόμων σε διάφορα σημεία των πόλεων σε κοινωνικούς κόμβους. Οι Δήμοι θα κλείσουν προσωρινά ένα δρόμο της επιλογής τους, με σκοπό να τον μετατρέψουν σε ένα ασφαλές σημείο συνάντησης όλων των κατοίκων, προωθώντας παράλληλα τη βιωσιμότητα των πόλεών τους, αφού θα απαγορευθεί η διέλευση των οχημάτων. Ζωτικής σημασίας είναι η συμμετοχή των πολιτών σε αυτό το εγχείρημα, καθώς θα μπορέσουν να αναμειχθούν στη δημιουργία, στη διατήρηση και στη λειτουργία των «Ζωντανών Δρόμων» στις γειτονιές τους.

Το Corinth Living Streets αποτελεί μία ακόμα ευρωπαϊκή αναγνώριση για το Δήμο Κορινθίων, υλοποιείται σε συνεργασία με τη ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για το Κλίμα (European Climate Initiative – EUKI) μέσω του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Υπουργείου Περιβάλλοντος, Προστασίας της Φύσης και Πυρηνικής Ασφάλειας.

Η εναρκτήρια συνάντηση του Προγράμματος «Living Streets» πραγματοποιήθηκε στη Γάνδη τον περασμένο Φεβρουάριο. Σε αυτή συμμετείχαν στελέχη της ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΠΟΛΗΣ, εκπρόσωποι από τους Δήμους Αιγιαλείας, Ανατολικής Σάμου, Ελληνικού – Αργυρούπολης, Ερμιονίδας, Ηγουμενίτσας, Κορινθίων και Φλώρινας, οι οποίοι αποτελούν μέλη του Δικτύου,  καθώς και εκπρόσωποι από την Κροατία και την Πορτογαλία.

Ξεκινά σε λίγο το Ράλι Κορίνθου

Previous article

Ταγαράς (ΥΠΕΝ): Ξεκινάει η μεγαλύτερη πολεοδομική μεταρρύθμιση με τα πρώτα 12 τοπικά σχέδια -Ποιες πόλεις αφορά

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.