ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Χάλκινος ο Πετρούνιας Χρυσός ο Τεντόγλου

0

Ο «Άρχοντας των Κρίκων», Λευτέρης Πετρούνιας, αγωνίστηκε στον μεγάλο τελικό στους κρίκους της ενόργανης γυμναστικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, με τους καλύτερους οιωνούς και με μεγάλο στόχο ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο, ανέβηκε, τελικά στο βάθρο, αλλά πήρε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο.

Ο Έλληνας αθλητής έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση, ξεπερνώντας και πολλές δυσκολίες, μέχρι να φτάσει στο Τόκιο, με στόχο υπερασπιστεί την πρώτη θέση που είχε κατακτήσει στο Ρίο το 2016.

Για τον Λευτέρη Πετρούνια θα είναι το τέλος μιας υπεράνθρωπης προσπάθειας που ξεκίνησε το 2019 όταν υποβλήθηκε σε επέμβαση στον ώμο.

Υπενθυμίζεται ότι κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στα Παγκόσμιο Πρωταθλήματα το 2015, το 2017 και το 2018, ενώ ενδιάμεσα ήταν «χρυσός» Ολυμπιονίκης το 2016.

Μίλτος Τεντόγλου

Ο Μίλτος Τεντόγλου “πέταξε” στα 8,41μ και έγραψε ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος.

Το «χρυσό» αγόρι από τα Γρεβενά μέχρι και την τελευταία προσπάθεια του, ήταν πέμπτος, αλλά απέδειξε πως έχει τεράστιο ταλέντο αλλά και ψυχή. Με ένα συγκλονιστικό άλμα στα 8.41μ. στην τελευταία του προσπάθεια, «ξέρανε» τους δύο Κουβανούς που βρισκόντουσαν στις πρώτες θέσεις κι ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο, το οποίο είναι το δεύτερο για την ελληνική αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μετά από αυτό του Στέφανου Ντούσκου στην κωπηλασία.

8eCUgvCwsa

Nέος Διοικητής της Π.Υ. Κορινθίας ο Πύραρχος Βικέντιος Μαρινάκης

Previous article

Loutraki Festival – Nέο σύστημα κρατήσεων μέσω τηλεφώνου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.