ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ | ΔΕΥΑΛ-ΑΘ Θέμα: Μέτρα Περιορισμού Σπατάλης Νερού.

0

Αγαπητοί Καταναλωτές,

Η φετινή χρονιά είναι από τις δυσκολότερες όσον αφορά τα διαθέσιμα αποθέματα και τις ανάγκες σε νερό. Συγκεκριμένα στην παρατεταμένη ξηρασία των χειμερινών μηνών προστέθηκαν οι συνεχείς υψηλές θερμοκρασίες (άνω των 35ο C) από τις αρχές Ιουνίου, που εξελίχθηκαν στον καύσωνα των τελευταίων ημερών.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες, με τις συνεχείς προσπάθειες του προσωπικού της, η ΔΕΥΑΛ-Αγ.Θ έχει εξασφαλίσει επαρκείς ποσότητες πόσιμου νερού για την εξυπηρέτηση όλων των καταναλωτών, με την προϋπόθεση ότι αυτό χρησιμοποιείται για ανάγκες ύδρευσης.

Ωστόσο το τελευταίο διάστημα -εξαιτίας και των καιρικών συνθηκών- παρατηρούνται εκτεταμένα φαινόμενα αλόγιστης χρήσης και σπατάλης του νερού με αποτέλεσμα τις συχνές και παρατεταμένες διακοπές σε πολλές περιοχές στα υψηλά σημεία του δικτύου. Οι διακοπές οφείλονται στην αλόγιστη και συνεχή χρήση νερού ορισμένων καταναλωτών στις περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, καθώς συμβαίνουν ενώ υπάρχουν αποθέματα νερού στις δεξαμενές της ΔΕΥΑΛ-Αγ.Θ.

Φίλοι καταναλωτές,

Σας καλούμε να συμβάλετε στον αγώνα της ΔΕΥΑ Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων ώστε όλοι οι πολίτες χωρίς διακρίσεις να τροφοδοτούνται με δίκαιο τρόπο με πόσιμο νερό.

Για να πετύχουμε αυτόν τον στόχο σ’ αυτές τις δυσχερείς συνθήκες είναι αδιαπραγμάτευτη η πιστή τήρηση του Κανονισμού Ύδρευσης με βάση τον οποίο το νερό χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανάγκες ύδρευσης. Δεν επιτρέπεται και τιμωρείται με διακοπή της παροχής και πρόστιμο οποιαδήποτε άλλη χρήση, όπως:

· Άρδευση πρασίνου, γκαζόν, δέντρων, οπωροκηπευτικών κλπ,

· Πλύσιμο αυλών, δρόμων, πεζοδρομίων, αυτοκινήτων κλπ

· Εξυπηρέτηση πισίνας

· Όλες οι μη οικιακές χρήσεις

· Η υπερκατανάλωση νερού πάνω από τα θεσπισμένα όρια

Για την τήρηση των παραπάνω μέτρων οικονομίας θα διενεργούνται συνεχείς έλεγχοι από τη ΔΕΥΑ και σε κάθε περίπτωση διαπίστωσης παραβάσεων θα διακόπτεται η παροχή χωρίς άλλη ειδοποίηση, και θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα. Η άμεση εξασφάλιση δικαιοσύνης στην παροχή του νερού για όλους αποτελεί για τη ΔΕΥΑ μονόδρομο.

Φίλοι καταναλωτές

Πιστεύουμε ότι η διαχείριση του νερού και η αντιμετώπιση των προβλημάτων απαιτούν πλήρη και άμεση ενημέρωση και αρμονική συνεργασία ΔΕΥΑ-καταναλωτών.

Το πόσιμο νερό δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Δεν ανήκει ούτε στη ΔΕΥΑ και τον Δήμο που το παρέχουν, ούτε στον καταναλωτή επειδή το πληρώνει.

Είναι φυσικό αγαθό που ανήκει εξίσου σε όλους τους σημερινούς και τους μελλοντικούς κατοίκους αυτού του τόπου. Γι αυτό ο δραστικός περιορισμός της σπατάλης πρέπει να είναι κοινός στόχος όλων μας.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα σταθείτε ενεργοί συμπαραστάτες στην προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων, ώστε όλοι να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό, με δίκαιο τρόπο χωρίς διακρίσεις.

Για τη ΔΕΥΑΛ-Αγ.Θ

Ο Πρόεδρος Δ.Σ.

Δημήτρης Πρωτονοτάριος

Δημοτικός Σύμβουλος

Πέθανε από ανακοπή ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος

Previous article

60 νέα κρούσματα η Κορινθία (6/8/21) 2925 η χώρα, 21 θάνατοι, 191 διασωληνωμένοι, 200 νέες εισαγωγές

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.