ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας σε Δήμα: “με δικό μας νόμο οι προσλήψεις εκπαιδευτικών”

0

Aνακοίνωση για τον διορισμό 231 νέων εκπαιδευτικών στην Κορινθία εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας επιχειρώντας να απαντήσει στην δήλωση του βουλευτή της ΝΔ Χρίστου Δήμα. Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ο διορισμός των εκπαιδευτικών οφείλεται σε νόμο που είχε φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2019, τον οποίο μάλιστα η ΝΔ δεν είχε ψηφίσει και ενώ η νέα κυβέρνηση της ΝΔ καθυστέρησε να τον ολοκληρώσει.

Ειδικότερα η ανακοίνωση αναφέρει

Μετά από 12 ολόκληρα χρόνια μνημονιακής απαγόρευσης διορισμών στην εκπαίδευση, το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κορινθίας χαιρετίζει την πρόσληψη 231 νέων εκπαιδευτικών (127 στην Πρωτοβάθμια και 104 στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση) στον Νομό μας.

Πρόκειται για δικαίωση του αγώνα ολόκληρου του εκπαιδευτικού κινήματος. Αγώνα, που υποχρέωσε τελικώς την κυβέρνηση ΝΔ, παρά τις καθυστερήσεις, να πραγματοποιήσει τους πρώτους διορισμούς στη Γενική Αγωγή.

Ο υπουργός κ. Δήμας, με ανακοίνωσή του στο fb, επιχαίρει για τους διορισμούς αυτούς χωρίς να λέει λέξη για το πώς, πότε και από ποιους προγραμματίστηκαν και εξασφαλίστηκαν οι αναγκαίοι πόροι. Ο κ. Δήμας γνωρίζει ότι :

Η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ψήφισε στη Βουλή νόμο για τους διορισμούς με την αναλογία 1:1 (1 φεύγει – 1 προσλαμβάνεται) και είχε εγγράψει στον προϋπολογισμό του 2019 το σχετικό κονδύλι.

Η ΝΔ δεν το είχε ψηφίσει. Αντίθετα στο προεκλογικό της πρόγραμμα για τους διορισμούς επαγγελόταν το «5 φεύγουν – 1 προσλαμβάνεται»,  κάτι που σημαίνει ότι στην Κορινθία σήμερα θα είχαν προσληφθεί 43 όλοι και όλοι εκπαιδευτικοί και στις δύο βαθμίδες.

Η ΝΔ καθυστέρησε, εσκεμμένα και αδικαιολόγητα, έναν χρόνο τους προγραμματισμένους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή και δύο ολόκληρα χρόνια τους διορισμούς στην Γενική.

ΤοΤμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας εύχεται στους νέους εκπαιδευτικούς, καλή επιτυχία στο δύσκολο αλλά τόσο όμορφο αγώνα ζωής που συνεχίζουν από μια νέα θέση, αφού οι περισσότεροι έχουν υπηρετήσει αναπληρωτές σε σχολεία σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας.

Τώρα, τους δίνεται η δυνατότητα να κάνουν ακόμα πιο ουσιαστική δουλειά σε ένα σταθερό πλαίσιο εργασίας. Να βλέπουν τους μαθητές τους να μεγαλώνουν, να εξελίσσονται, να προοδεύουν και να προκόβουν στην κοινωνία, απολαμβάνοντας καλύτερη ποιότητα ζωής. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση για τους εκπαιδευτικούς. Εμείς θα είμαστε πάντα πλάι τους.

Σπάνιες φωτογραφίες από την Αθήνα του 1900

Previous article

Η πανσέληνος θα φωτίσει απόψε την “Λυσιστράτη”, στο θέατρο της Αγιάννας στην Κόρινθο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.