ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Κλιμακώνεται η κόντρα Ερντογάν – Ιμάμογλου – Χαμένος στις δημοσκοπήσεις ο Ερντογάν

0

«Είμαστε αντιμέτωποι με ανίκανους δήμους που δεν παρέχουν ούτε τις βασικές υπηρεσίες» υποστήριξε ο τούρκος πρόεδρος.

Κατά των αντιπολιτευόμενων δημάρχων στρέφεται καθημερινά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που βλέπει το κόμμα του να πέφτει – δημοσκοπικά, ολοένα και περισσότερο, την ώρα που οι πολιτικοί του αντίπαλοι – όπως ο Δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, κερδίζει έδαφος ενόψει των εκλογών.

«Είμαστε αντιμέτωποι με ανίκανους δήμους που δεν παρέχουν ούτε τις βασικές υπηρεσίες» υποστήριξε ο τούρκος πρόεδρος.

«Ενώ πριν είχε σταματήσει το έργο του Μετρό, τώρα κατασκευάζουμε σε 10 διαφορετικά σημεία. Παραδίδουμε στην Κωνσταντινούπολη 22 χιλιόμετρα μετρό το έτος» ανέφερε ο Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης. 

Η κόντρα των 2 ανδρών θα κλιμακώνεται μέχρι να φτάσουμε στις εκλογές του 2023, με τον Ερντογάν να δηλώνει πως οι αντιπολιτευόμενοι Δήμαρχοι, δεν είναι ικανοί να κυβερνήσουν τη χώρα, και τον Εκρέμ Ιμάμογλου να τον κατηγορεί πως στην Τουρκία υπάρχει ανεργία και φτώχεια – όσο κ αν θέλει ο Ερντογάν να αλλάξει ατζέντα…

«Είδαμε όλοι μαζί πως αυτοί δεν είναι ικανοί να κυβερνήσουν, όχι τη χώρα, αλλά και τους Δήμους» επιμένει ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Στην χώρα υπάρχει ανεργία, φτώχεια. Δεν υπάρχουν αρκετά σχολεία και εστίες. Όταν υπάρχει και τέτοια εικόνα δεν θα γίνω εργαλείο στις προσπάθειες κάποιων για αλλαγή ατζέντας» απαντά ο Ιμάμογλου σε έναν άτυπο διάλογο.

Δεν είναι τυχαίο που πριν από λίγες ημέρες, δημοσκόπηση ήθελε τον Ερντογάν να χάνει από τον Εκρέμ Ιμάμογλου, με 18 μονάδες διαφορά. Ο πρόεδρος της Τουρκίας – εφόσον έχει αντίπαλο τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης θα λάμβανε 41,1% έναντι 58,9%. Αλλά και αν είχε αντίπαλο τον δήμαρχο της Άγκυρας, Μανσούρ Γιαβάς, πάλι θα έχανε με 15 μονάδες.. θα έπαιρνε 42,6% έναντι 57,4%. 

Μιλώντας στην Καθημερινή της Κυριακής, ο Εκρέμ Ιμάμογλου δήλωσε πως το κλίμα στην Τουρκία ετοιμάζεται για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή..

«Το γεγονός ότι δημοσιογράφοι και μέσα ενημέρωσης, που αισθάνονται κοντά στον πρόεδρο, συζητούν καθημερινά για υποψήφιο πρόεδρο, ενώ υπάρχει πολύς χρόνος για τις εκλογές, αποτελεί στην πραγματικότητα, μια ομολογία από τους ίδιους, ότι υπάρχει πρόβλημα διοίκησης στη χώρα» τονίζει. 

Γι’ αυτοί και αρκετοί αναλυτές εκτιμούν πως ο πρόεδρος της Τουρκίας – τους επόμενους μήνες, θα κλιμακώσει την ένταση σε όλα τα πεδία, ενώ είναι πολύ πιθανό να πάει σε εκλογές νωρίτερα από το 2023.
 

Πηγή: skai.gr

Άμεση αντίδραση από Αλέκο στις δηλώσεις Νανόπουλου

Previous article

38 νέα κρούσματα η Κορινθία, 3040 η χώρα, 42 θάνατοι 333 οι διασωληνωμένοι

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in ΚΟΣΜΟΣ