ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Τριπλάσια του μέσου όρου στην ΕΕ η κατανάλωση νερού στην Κόρινθο – “Συναγερμός” από Νανόπουλο για περιορισμό της κατανάλωσης

0

Φαίνεται ότι ο συναγερμός που ήχησε το πρωί στην Κόρινθο δεν αφορούσε μόνο την Πολιτική Προστασία, αλλά -μεταφορικά- μπορεί να συνδεθεί και με την αυξημένη κατανάλωση νερού που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στον δήμο Κορινθίων. Ο δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος χτύπησε καμπανάκι στους πολίτες του δήμου να περιορίσουν την κατανάλωση η οποία έχει αυξηθεί δραματικά αν και βρισκόμαστε στο τέλος του καλοκαιριού και παρά το γεγονός πως όλοι πλέον γνωρίζουν πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ανυδρίας.

Κάνω για άλλη μια φορά έκκληση στους Κορίνθιους να περιορίσουν την άσκοπη κατανάλωση νερού για οικιακή χρήση, η οποία παρατηρείται σήμερα. Οι μετρήσεις που έχουμε στον δήμο Κορινθίων δείχνουν ότι η κατανάλωση του νερού ανά κάτοικο είναι τρεις φορές πάνω από το ανώτατο όριο που προβλέπεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση για οικιακή χρήση” (Σ.Σ. σύμφωνα με τα ισχύοντα στην Ευρώπη και την Ελλάδα η μέση κατανάλωση νερού σε νοικοκυριό τεσσάρων ατόμων είναι 720 λίτρα την ημέρα, για όλες τις δουλειές).

Όπως επισήμανε όσο και να μπορέσουμε να αυξήσουμε την παροχή, αν οι μεγάλες καταναλώσεις συνεχιστούν το πρόβλημα θα γίνει πιο έντονο. Μάλιστα ο δήμαρχος ανέφερε πως η μεγάλη αύξηση κατανάλωσης δεν παρατηρείται στα σπίτια και συνδέεται κυρίως με αγροτικές εκτάσεις, καθώς παρατηρούνται φαινόμενα, ειδικά στα χωριά, καταναλωτές να ποτίζουν τα κτήματά τους με το νερό που είναι για οικιακή χρήση και προειδοποίησε για αυστηρά και μεγάλα πρόστιμα, αν δεν σταματήσει άμεσα το φαινόμενο.

Σε ό,τι αφορά το επόμενο διάστημα οι ελπίδες συνδέονται με τα …πρωτοβρόχια που έχουν καθυστερήσει. Αν ξεκινήσουν οι πρώτες βροχές, αναμένεται πως η κατανάλωση νερού που περιγράφεται παραπάνω θα μειωθεί δραστικά, ενώ και ο κύκλος του νερού στην Στυμφαλία θα ξεκινήσει και πάλι να λειτουργεί.

Στην τελετή μνήμης για τον Ι. Καποδίστρια, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, παρέστη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Previous article

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Δεν θα διεκδικήσουν τη συνεπιμέλεια της Λυδίας οι γονείς του πιλότου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.