ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κύκλωμα αρχαιοκαπήλων εξάρθρωσε το Λιμεναρχείο Κορίνθου

0

Έξι άτομα τα οποία φέρονται ως μέλη οργανωμένου κυκλώματος που δραστηριοποιείται στην εξαγωγή αρχαιοτήτων πολιτιστικής κληρονομιάς από τον ελλαδικό χώρο και την πώλησή τους στο εσωτερικό- εξωτερικό συνέλαβαν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος. Η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί το χρονικό διάστημα της παράνομης δραστηριότητας τους. 

Ο εξοπλισμός των αρχαιοκάπληλων

Η σύλληψη τους έγινε από στελέχη του γραφείου ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Κορίνθου και σε έλεγχο που διενεργήθηκε στη θαλάσσια περιοχή Επιδαύρου Αργολίδας, διαπιστώθηκε ότι είχαν προβεί στην ανάσυρση αρχαίων αντικειμένων από τη θάλασσα, με τη χρήση θαλάσσιου μοτοποδηλάτου (jet-ski), καταδυτικού εξοπλισμού και ειδικού μηχανισμού ανίχνευσης μετάλλων. Ανάμεσα στα αντικείμενα που κατασχέθηκαν ήταν 10 αρχαία αντικείμενα, οχήματα αλλά και συσκευή παρεμβολής σήματος (jammer). Στη συνέχεια έγιναν έρευνες σε σπίτια και επιχειρήσεις των εμπλεκομένων σε διάφορες περιοχές όπως στην Επίδαυρο όπου σε μια οικία βρέθηκαν ένα κυνηγητικό δίκανο και ένα μαχαίρι (πεταλούδα) με μήκος λάμας δέκα εκατοστών. 

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκαν κατ΄ οίκον έρευνα σε τρεις οικίες με τη συνδρομή στελεχών της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ανάκρισης και Ασφάλειας, της Ειδικής Ομάδας Επιχειρήσεων και Πυροτεχνουργών, του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Κ-9 «BRUTUS», στελεχών της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου και της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων.

Οι έρευνες για τις διασυνδέσεις

Στη πρώτη δηλωθείσα οικία του 36χρονου, εντοπίστηκε και συνελήφθη 33χρονη αλλοδαπή σχετιζόμενη με τον 36χρονο. Στη συνέχεια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων ναρκωτικές ουσίες, ένα πιστόλι μάρκας GLOCK και γεμιστήρες με φυσίγγια.

Σε μάντρα αυτοκινήτων στον Κολωνό που ο 36χρονος δήλωσε ως έτερη κατοικία εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων μία αυτοσχέδια συσκευασία εντός της οποίας βρέθηκαν δύο πυροδοτικοί μηχανισμοί, μία αυτοσχέδια συσκευασία εντός της οποίας βρέθηκαν δύο σώματα χειροβομβίδων με τοποθετημένες πλαστικές τάπες και χωριστά από τους πυροδοτικούς μηχανισμούς, τρεις γεμιστήρες με 25 φυσίγγια, δύο αλεξίσφαιρα γιλέκα μαύρου χρώματος, ζώνη εξάρτησης μαύρου χρώματος που έφερε προσαρμοσμένη μία πλαστική θήκη όπλου, τσαντάκι χρώματος μαύρου που περιείχε τέσσερα διακριτικά με την ένδειξη ΄΄ΕΚΑΜ΄΄, πίνακα ζωγραφικής με την απεικόνιση του Μυστικού Δείπνου και ξύλινες αγιογραφίες. 

Ανδρέας Παπανικολάου: Μυστική Γνώση. Παρουσίαση του βιβλίου.

Previous article

Απίστευτοι ισχυρισμοί Τούρκου απόστρατου: Τα 3/4 της Κρήτης ανήκουν στην Τουρκία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.