ΕΛΛΑΔΑ

Σφυροκόπημα στον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας που… συγκινήθηκε από τον Λιγνάδη

0

Σφυροκόπημα περιφερειακής συμβούλου στον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Χρήστο Λαμπρόπουλο που… συγκινήθηκε με την Θεατρική παράσταση του Δημήτρη Λιγνάδη!

«Αναρωτιέμαι, έχουμε το ηθικό δικαίωμα να γινόμαστε ως Περιφέρεια “κολυμβήθρα του Σιλοάμ” για το σκηνοθέτη Λιγναδη για ειδεχθή εγκλήματα που προσβάλουν τη γενετήσια ελευθερία και αξιοπρέπεια;», αναφέρει στην σχετική ανακοίνωσή της η περιφερειακή σύμβουλος Λακωνίας και μέλος της ΝΔ, Μαργαρίτα Σπυριδάκου, η οποία σε μια αποστροφή του λόγου της για την… συγκίνηση του Aντιπεριφερειάρχη (σ.σ. από δήλωση του στο Star) τονίζει στην καταγγελία της  «όσον αφορά τη συγκίνηση του κ. Αντιπεριφερειάρχη θα κάνω το ίδιο σχόλιο με διακεκριμένο δημοσιογράφο που άκουσα σήμερα το πρωι: “Σιγά μην κλάψω, σιγά μη λυπηθώ”» και αναρωτήθηκε αν πρέπει να του στείλει ένα μαντήλι για να σκουπίσει τα δάκρυα του.

Μάλιστα η κα Σπυριδάκου στηλιτεύει και την τηλεοπτική προβολή της επίμαχης παράστασης κάνοντας λόγο για «προσπάθεια επηρεασμού της κοινής γνώμης και δημιουργία κλίματος συμπάθειας για τον κατηγορούμενο».

Σημειώνεται ότι αιχμή του δόρατος για την περιφερειακή σύμβουλο στάθηκε το γεγονός ότι η συγκεκριμένη θεατρική παράσταση που σκηνοθέτησε ο προφυλακισμένος για βιασμούς ανηλίκων Δημήτρης Λιγνάδης στις φυλακές Τρίπολης με θέμα την άλωση της Τριπολιτσάς τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος .

Διαβάστε την παρέμβαση της Μαργαρίτας Σπυριδάκου :

Σύμφωνα με τηλεοπτικές εκπομπές και συγκεκριμένα την εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” στο STAR (28/09) όπου συμμετείχε και ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας ο οποίος και το επιβεβαίωσε, η Περιφέρεια Πελοποννήσου έδωσε αιγίδα στη θεατρική παράσταση του σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη στο Κατάστημα Κράτησης Τρίπολης, θεατρικής ομάδας κρατουμένων με το πρωτότυπο έργο “Η απελευθέρωση της Τριπολιτσάς” στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200χρονα από την Ελληνική Επανάσταση.

Η ανακοίνωση του διευθυντή των Φυλακών επιβεβαίωσε την παροχή αιγίδας και υποστήριξης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και ανέφερε ότι:

Σύμφωνα με τηλεοπτικές εκπομπές και συγκεκριμένα την εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζηνα” στο STAR (28/09) όπου συμμετείχε και ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας ο οποίος και το επιβεβαίωσε, η Περιφέρεια Πελοποννήσου έδωσε αιγίδα στη θεατρική παράσταση του σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη στο Κατάστημα Κράτησης Τρίπολης, θεατρικής ομάδας κρατουμένων με το πρωτότυπο έργο “Η απελευθέρωση της Τριπολιτσάς” στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200χρονα από την Ελληνική Επανάσταση.

Η ανακοίνωση του διευθυντή των Φυλακών επιβεβαίωσε την παροχή αιγίδας και υποστήριξης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και ανέφερε ότι:
“Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, υπό την αιγίδα και υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, και την παρακολούθησαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, το προσωπικό της υπηρεσίας και οι κρατούμενοι του Καταστήματος.

“Σοκαρισμένοι ακούσαμε ότι παρακολούθησε την παράσταση ο Αντιπεριφερειάρχης κ Λαμπρόπουλος ο οποίος συγκινήθηκε κιόλας με τα μηνύματα που αυτή περνούσε.Αναρωτιέμαι, έχουμε το ηθικό δικαίωμα να γινόμαστε ως Περιφέρεια “κολυμβήθρα του Σιλοάμ” για το σκηνοθέτη Λιγναδη λίγο πριν βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου, ξεχνάμε οτι ο Λιγναδης είναι υπόδικος για ειδεχθή εγκλήματα που προσβάλουν τη γενετήσια ελευθερία και αξιοπρέπεια;

(Παρεπιπτόντως για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια αγωνίστηκαν πριν 200 χρόνια και οι πρόγονοί μας)Δυστυχώς μου δίνεται το δικαίωμα να υποθέσω οτι η στήριξη από επισήμους φορείς του ελληνικού κράτους και η προβολή που έτυχε όλο αυτό είναι προσπάθεια επηρεασμού της κοινής γνώμης και δημιουργία κλίματος συμπάθειας για τον κατηγορούμενο.

Σκεφθήκατε πριν δώσετε τη χορηγία ότι είχαμε δεχθεί ανάλογα αιτήματα θεατρικών συνόλων της Περιφέρειας μας και δεν ανταποκριθήκαμε;
Τι θα λέμε στα παιδιά που ασχολούνται με το θέατρο, ξέρετε ο Λιγνάδης είναι καταξιωμένος σκηνοθέτης δεν πειράζει που είναι κατηγορούμενος για ειδεχθή εγκλήματα!!!Η Γνωμοδοτική Επιτροπή στην οποία προήδρευα και διαλύθηκε με βίαιο τρόπο από τον Περιφερειάρχη, αν είχε αφεθεί να λειτουργήσει με το σωστό τρόπο, δε θα είχε ποτέ συναινέσει και θα προφύλασσε την Περιφέρεια Πελοποννήσου από ενέργειες που την εκθέτουν ανεπανόρθωτα.Ασφαλώς η επανένταξη και ο σωφρονισμός είναι γενικά σε σωστή κατεύθυνση αλλά μπορούν να γίνουν και χωρίς την εμπλοκή της Περιφέρειας με αιγίδα και χωρίς τη δημοσιότητα που απολαμβάνει η παρασταση Λιγνάδη.

Επιπλέον δεν αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο όλες οι περιπτώσεις δραστών και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή με τους δράστες ειδεχθών εγκλημάτων.Ασφαλώς, δείγμα μεταμέλειας και σωφρονισμού είναι και η έκφραση συγγνώμης προς τα θύματα….Υπενθυμίζω ότι πρώτα και κύρια ο ηθοποιός Ποιεί Ήθος!!!Όσον αφορά τη συγκίνηση του κ. Αντιπεριφερειάρχη θα κάνω το ίδιο σχόλιο με διακεκριμένο δημοσιογράφο που άκουσα σήμερα το πρωι: “Σιγά μην κλάψω, σιγα μη λυπηθω” και αναρωτήθηκε αν πρέπει να του στείλει ένα μαντήλι για να σκουπίσει τα δάκρυα του ο Αντιπεριφερειάρχης.

Η αλήθεια είναι πως προκύπτουν πολλά ερωτήματα:

  • Ποιος έκανε το αίτημα και σε ποιον για χορήγηση αιγίδας από την Περιφέρεια
  • Με ποιο σκεπτικό χορηγήθηκε αιγίδα και μάλιστα στο πλαίσιο των 200χρονων. Εκπροσώπησε την Περιφέρεια ο Αντιπεριφερειάρχης με το θεσμικό του ρόλο στην Παράσταση;
  • Ενισχύθηκε και οικονομικά η παράσταση και σε τι ποσό.
  • Και εν τέλει με ποιο σκεπτικό έγινε η αιτιολόγηση της αιγίδας και της χορηγίας.

Κλείνω με μια ακόμα σκέψη …άραγε πως αισθάνονται τα θύματα των ειδεχθών αυτών πράξεων βλέποντας και ακούγοντας όλα αυτά;
Μήπως αποθαρρύνονται αντί να ενθαρρύνονται να καταγγείλουν τους θύτες τους φοβούμενα ότι θα βρουν ένα πανίσχυρο σύστημα απεναντί τους;

Αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας: Ποιο είναι το χειμερινό ωράριο και τι απαγορεύεται να κάνουμε

Previous article

Η Ελλάδα και η αρχιτεκτονική της μέσα από τα μάτια του Άγγλου περιηγητή James Skene

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in ΕΛΛΑΔΑ