ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Νανόπουλος: Η πρόσβαση στο Κάστρο πρώτο βήμα για την ανάδειξη της Αρχαίας Κορίνθου

0

Ξεκίνησε την Πέμπτη και ολοκληρώνεται την επόμενη εβδομάδα  από το Δήμο Κορινθίων και τις τεχνικές Υπηρεσίες η αποκατάσταση του δρόμου που οδηγεί στο Κάστρο της Ακροκορίνθου, στο τμήμα  το οποίο παρέμενε για χρόνια σε εκκρεμότητα  δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα στην πρόσβαση κατοίκων και επισκεπτών.

«Παρεμβαίνουμε ως δήμος και αποκαθιστούμε την πρόσβαση στο κάστρο της Ακροκορίνθου ικανοποιώντας ένα αίτημα ετών της περιοχής. Φροντίσαμε σε συνεννόηση με την Αρχαιολογία  να τηρήσουμε τις προδιαγραφές και με έξοδα του δήμου να προχωρήσουμε στο έργο το οποίο ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες» ανέφερε από το σημείο ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος επισημαίνοντας πως στην Αρχαία Κόρινθο θα εξελιχθεί ένα πλέγμα έργων αναδεικνύοντας την ταυτότητα της ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα του Δήμου Κορινθίων.

«Η Αρχαία Κόρινθος είναι η πολιτιστική πρωτεύουσα του δήμου μας και χρειάζεται προσοχή. Το έργο αυτό είναι η αρχή, όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο κάστρο θα ανακατασκευαστούν, θα προχωρήσουμε σε κυκλοφοριακή σήμανση που δεν υπάρχει σήμερα, το πάρκινγκ θα λειτουργήσει ενώ θα υλοποιηθούν και έργα αναβάθμισης  σε όλους τους χώρους. Οι τεχνικές υπηρεσίες έχουν προετοιμάσει τα έργα που εκτελούνται και στον προυπολογισμό που καταρτίζεται για τη νέα χρονιά θα ενταχθούν και νέα. Η Αρχαία Κόρινθος από το επόμενο καλοκαίρι θα αλλάξει όψη.»

Τον Δήμαρχο συνόδευε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ.Γιώργος Πούρος ο οποίος αναφέρθηκε στις τεχνικές προδιαγραφές του έργου, την χρήση σταμπωτού δαπέδου προκειμένου να υπάρχει αισθητική ομοιομορφία με την εικόνα του κάστρου παράλληλα με ασφάλτινο υλικό.

Η γυναίκα της Πομπηίας με τα δαχτυλίδια

Previous article

Ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός για τις βραχοπτώσεις στους καταρράχτες Λουτρακίου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.