ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Έφυγε” στα τριάντα πέντε η Μώρφια Σταματοπούλου

0

Περίεργη που είναι η ζωή! Όλη την ένταση και την ενέργεια της Μώρφιας Σταματοπούλου την απορροφούσε το γέλιο. Αυτό ήταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της, όλα αυτά τα χρόνια στο πανεπιστήμιο του Lund της Σουηδίας, όπου έκανε το διδακτορικό της. Αυτό το γέλιο το μετέδιδε κι η ίδια στις παρέες κι αυτό το γέλιο ήταν που «πάγωσε» φίλους και δικούς στο άκουσμα της είδησης πως έχασε την μάχη με τον καρκίνο στα 35 της χρόνια.

Συντοπίτισσά μας, με ρίζες από την ημιορεινή Σικυωνία: από το Κεφαλάρι ο πατέρας της ο δημοσιογράφος της Εφημερίδας των Συντακτών Γιώργος Σταματόπουλος κι από τις Κρήνες η μητέρα της Λιάνα Κούρτη.

Άοκνος σκαπανέας της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Καταγράμμα, είχε συγκεντρώσει όλες σχεδόν τις αναφορές που υπάρχουν εκεί για την πόλη της Κορίνθου. Το πλήθος των λέξεων της μεγάλης αυτής έρευνας υπερβαίνει το 1.000.000 αναφορές.

Τον τελευταίο χρόνο εργαζόταν στην εφημερίδα των συντακτών.

Τα τρία προηγούμενα χρόνια ζούσε στην Σουηδία, όπου έκανε το διδακτορικό της στο πανεπιστήμιο του Lund με αντικείμενο την αναπαράσταση του γέλιου στα λογοτεχνικά κείμενα και τη λειτουργία του γέλιου στα έργα του Λουκιανού της Σαμοσάτας. Πιο συγκεκριμένα, στους διαλόγους που αποδίδονται στον σατιρικό, σε σχέση με τη σχέση τους με την παράδοση και τη σύγχρονη λογοτεχνική παραγωγή.

Είχε ένα χρόνο περίπου που έδινε μάχη με τον καρκίνο

Καλό σου ταξίδι, Μώρφια…

  

Ο Θέμης Τσιούτσιος είναι ο νέος προπονητής του Σαρωνικού

Previous article

Παράδοση κεφαλής ρωμαϊκής περιόδου που ανασύρθηκε από τη θαλάσσια περιοχή της Πρέβεζας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.