ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Γ. Ψυχογιός: Επιτελικό μπάχαλο και προκλητική μετάθεση ευθυνών σε όλα τα επίπεδα από τη ΝΔ

0

Ο βουλευτής Κορινθίας και τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός, μίλησε στην εκπομπή «Πρωινή Επισκόπηση» του Βουλή TVκαι τους δημοσιογράφους Λάμπρο Πέγκο και Λουκία Γκάτσου. Ακολουθούν σημεία από την συνέντευξη:

  • Για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις των καιρικών φαινομένων και να μην μετατρέπονται σε καταστροφές πρέπει η πολιτεία να αναπτύξει υποδομές, να έχει μια ολοκληρωμένη Πολιτική Προστασία με τα απαραίτητα μέσα και προσωπικό  και να λύσει τα ζητήματα αλληλοεπικάλυψης αρμοδιοτήτων. Το επιτελικό κράτος των Μπακογιάννη-Πατούλη-Μητσοτάκη, δεν μπορεί να κάνει ούτε τα αυτονόητα για την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση ακραίων φαινομένων.
  • Στην περίπτωση της θεομηνίας του Ζορμπά το 2018, στην Κορινθία, μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα με παρεμβάσεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑχρηματοδοτήθηκαν οι Δήμοι, αποζημιώθηκαν οι πολίτες και ξεκίνησαν τα έργα αποκατάστασης, αντίθετα στην περίπτωση του Γηρυόνη που πέρασε από τους Αγ. Θεοδώρους και την Κινέτα το Νοέμβρη του 2019, δύο χρόνια μετά δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.
  • Η Κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει με ποια κριτήρια και για ποιο σκοπό δόθηκαν αυτά τα 40-50 εκατομμύρια προς τα ΜΜΕ, υπάρχει ζήτημα Δημοκρατίας που συνδέεται με την κοινωνική συνοχή και την κοινωνική δικαιοσύνη.
  • Η αμυντική σύμβαση με τις ΗΠΑ, όπως και η σύμβαση για τα εξοπλιστικά με τη Γαλλία, δεσμεύουν τη χώρα εις μακρόν και δυσανάλογα προς τα οφέλη που προσφέρουν.Η Ελλάδα θα κληθεί να μετέχειμε προσωπικόσε μάχιμες θέσεις των εμπόλεμων ζωνών του Σαχέλ.
  • Οι συμφωνίες συνεργασίας πρέπει να μην έχουν μελανά σημεία και να έχουν μικρότερη διάρκεια γιατί μέσα σε μια πενταετία το σκηνικό μπορεί να είναι πολύ διαφορετικό από ό,τι είναι σήμερα. Σε μια τέτοια περίοδο που η Τουρκία προκαλεί σταθερά και εργαλειοποιεί το προσφυγικό, και άλλα ζητήματα, είναι κρίσιμο η χώρα να έχει και διπλωματική και στρατιωτική στήριξη και να αντιμετωπίζεται -όχι ως πρόθυμος σύμμαχος αλλά- ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή.
8eCUgvCwsa

Ο Ολυμπιακός Λουτρακίου Ανακοίνωσε την επιστροφή του Νίκου Καζή

Previous article

Παννεμεατικός: Τρεις αγωνιστικές εκτός ο ν Ανδρέας Τζίνης

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.