ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδήλωση στον Αρχαιολογικό Χώρο του Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου για την Παγκόσμια Ημέρα Αρχαιολογίας

0

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας σε συνεργασία με την Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών – Ανασκαφές Κορίνθου, και τον Σύλλογο Επαγγελματιών Αρχαίας Κορίνθου ΄΄Η ΤΡΙΗΡΗΣ΄΄,στα πλαίσια της συνεργασίας μας θα γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Αρχαιολογίας με ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στην Aγγειογραφία και την Αγγειοπλαστική Τέχνη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Αρχαιολογικό Χώρο του Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου το Σάββατο 23/10/2021 .

Λόγω της Πανδημίας και την αποφυγή να μην δημιουργηθεί συνωστισμός η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε δυο φάσεις :

Η Πρώτη φάση θα ξεκινήσει στις 11:00 π.μ. και η δεύτερη φάση στις 12:00 π.μ.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τις ακόλουθες δράσεις:

1. Ο Αγγειοπλάστης Δημήτρης Μπούτσαλης θα μιλήσει στο κοινό για την Αγγειοπλαστική και παρουσιάσει την Τέχνη του ζωντανά.

2. Οι Αγγειογράφοι κ. Μαρία Σκλήρη Στάρφα και ο κ. Δημήτρης Ροματζιούκ θα δείξει τα πρώτα στάδια τις ζωγραφικής και μιλήσει στο κοινό για την Αγγειογραφία

3. Ένας/μία Αρχαιολόγος θα μιλήσει με λίγα λόγια για την Κεραμική της Αρχαίας Κορίνθου.

4.Ένα τραπέζι θα περιέχει Μουσειακά Αντίγραφα Αρχαίας Κεραμικής.

5.Ένα τραπέζι θα περιέχει είδη ζωγραφικής ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους επισκέπτες να ζωγραφίσουν δικά τους αγγεία (μινιατούρες) ή κεραμικά Γλαστράκια.

6.Θα πραγματοποιηθεί κλήρωση για ένα Μουσειακό Αντίγραφο προσφορά του (Σ.Ε.Α.Κ.). Σκοπός της εκδήλωσης αυτής είναι η αναδείξει τις Πολιτιστικής Κληρονομίας τις Αρχαίας Κορίνθου του Αρχαιολογικού Χώρου και της Αγγειοπλαστικής & Ζωγραφικής Τέχνης. Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να δουν από τον Αγγειοπλάστη τα πρώτα στάδια για το πως φτιάνονται τα κεραμικά Αγγεία και πως οι Αγγειογράφοι τα διακοσμούν. Με Προεγραφή στο Τηλέφωνο 6946200422 από 9:00 με 17:00. Οι θέσεις περιορίζονται στις 120, απαραίτητο το Πιστοποιητικό εμβολιασμού ,το πιστοποιητικό νόσησης , η η βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου. Τέλος , Η εκδήλωση αυτή υποστηρίζεται από το Επιμελητήριο Κορινθίας.

8eCUgvCwsa

Κρίση των πυραύλων της Κούβας τον Οκτώβριο του 1962

Previous article

Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας από την Τροχαία Κορίνθου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.