MNHMEIA

Ιταλία: Ανακαλύφθηκαν αρχαία ελληνικά κεραμικά από την Κόρινθο -Από ναυάγιο του 7ου π.Χ αιώνα [βίντεο]

0

Νέα δεδομένα προκύπτουν από πρόσφατες μελέτες της Εθνικής Εποπτείας για την Υποβρύχια Πολιτιστική Κληρονομιά στο ναυάγιο που εντοπίστηκε το 2019 στα 780 μέτρα βάθος στο κανάλι Otranto, στην Ιταλία. Με τη βοήθεια ενός τηλεχειριζόμενου υποβρυχίου, με εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας, ήταν δυνατό να ανακαλυφθεί μέρος του φορτίου του ναυαγίου, όπως αναφέρεται στην περιγραφή του βίντεο στο YouTube.

Πρόκειται για είκοσι δύο ευρήματα εκλεκτής κεραμικής και εμπορευματοκιβωτίων από την περιοχή της Κορίνθου, χάρη στην πρόσφατη μελέτη που διεξήγαγαν οι αρχαιολόγοι του υπουργείου Πολιτισμού, και χρονολογούνται περίπου στο πρώτο μισό του 7ου αιώνα π.Χ. του είδους του.

«Η ανακάλυψη δίνει ένα ιστορικό στοιχείο»
«Η ανακάλυψη δίνει ένα ιστορικό στοιχείο που λέει τις παλαιότερες φάσεις του μεσογειακού εμπορίου», εξήγησε ο Διευθυντής των Μουσείων, Massimo Osanna, ο οποίος επισκέφθηκε το εργαστήριο αποκατάστασης της Εθνικής Εποπτείας για την Υποβρύχια Πολιτιστική Κληρονομιά. «Είναι ένα ανέπαφο φορτίο που φωτίζει την πρώτη φάση του ελληνικού αποικισμού στη νότια Ιταλία. Χάρη επίσης, στη σημαντική κατάσταση διατήρησης, μας επιτρέπει να καταλάβουμε τι κουβαλούσαν: Οχι μόνο τρόφιμα όπως οι ελιές, αλλά και φλιτζάνια κρασιού που θεωρούνται προϊόντα με κύρος και εκτιμώνται επίσης, από τους Ιταλούς».

Τα ταξίδια του Μάρκο Πόλο: 13 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε

Previous article

The Voice: Η 17χρονη από την Κορινθία που συνεπήρε τους κριτές – «Δεν θα χάσω έτσι» φώναζε ο Μουζουράκης (Βίντεο)

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in MNHMEIA