ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Σε ένα χρόνο θα είναι έτοιμοι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί σε Αγιώργη και Αθίκια

0

Στην υπογραφή των συμφωνητικών κατασκευής των δύο βρεφονηπιακών σταθμών του δήμου Κορινθίων στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Κορίνθου και στα Αθίκια προχώρησε ο Βασίλης Νανόπουλος. Με την δημιουργία των δύο αυτών ιδιόκτητων βρεφονηπιακών σταθμών, καλύπτεται ένα σημαντικό έλλειμμα Πρόνοιας τόσο στο Κέντρο αλλά και στην περιφέρεια του Δήμου.

Σε ό,τι αφορά τον Βρεφονηπιακό του Αγίου Γεωργίου Κορίνθου, ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 1.230.000 εκατ. ευρώ (έκπτωση 43,80%), με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Η προθεσμία παράδοσης του έργου είναι δώδεκα (12) μήνες από την  υπογραφή του συμφωνητικού, δηλαδή τον ερχόμενο Οκτώβριο. Ο βρεφονηπιακός σταθμός θα ανεγερθεί σε οικόπεδο εμβαδού 1.476,19 τ.μ. και το κτίριο θα έχει ισόγειο και υπόγειο

Στο ισόγειο (εμβαδού 404,75 τ.μ.) θα διαμορφωθούν αίθουσα ύπνου νηπίων, χώρος αλλαγής και λουτρό βρεφών, χώρος παρασκευής γάλακτος, αίθουσα απασχόλησης βρεφών, αίθουσα απασχόλησης νηπίων, αίθουσα αναμονής- πολλαπλών χρήσεων, χώρος προσωπικού, κουζίνα-τραπεζαρία και WC παντός τύπου.

Το υπόγειο (εμβαδού 400,05 τ.μ.) θα περιλαμβάνει βοηθητικούς χώρους.

Τέλος, ο περιβάλλον χώρος θα διαμορφωθεί με φύτευση γκαζόν, δένδρων και κατασκευή χώρου παιχνιδιού.

Η ανέγερση του Βρεφονηπιακού σταθμού Αθικίων έχει προϋπολογισμό 1.010.000 ευρώ (έκπτωση: 43,10%) με χρηματοδότηση, επίσης, από το ΕΣΠΑ. Η προθεσμία παράδοσης του έργου είναι και εδώ δώδεκα μήνες από την υπογραφή του συμφωνητικού, δηλαδή τον ερχόμενο Οκτώβριο (2022). Ο βρεφονηπιακός σταθμός Αθικίων θα ανεγερθεί σε δημοτικό οικόπεδο εμβαδού 672,91 τ.μ., και θα περιλαμβάνει υπόγειο και ισόγειο.

Το ισόγειο θα είναι και το υπόγειο θα είναι εμβαδού  349,33 τ.μ.

Στο ισόγειο (εμβαδού 344,09 τ.μ. με ημιυπαίθριο χώρο 16,72 τ.μ.) περιλαμβάνονται αίθουσα ύπνου βρεφών, χώρος αλλαγής – λουτρό βρεφών, χώρος παρασκευής γάλακτος, αίθουσα απασχόλησης βρεφών, αίθουσα απασχόλησης νηπίων, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αίθουσα ύπνου νηπίων και WC για κάθε χρήση (ΑΜΕΑ, νήπια, προσωπικού κλπ). Το υπόγειο θα περιλαμβάνει βοηθητικούς χώρους.

Στον Βρεφονηπιακό σταθμό Αθικίων θα τοποθετηθεί ένα αναβατόριο κλίμακας με πλατφόρμα ευθύγραμμης πορείας εξωτερικού χώρου στην είσοδο του ισογείου προς το υπόγειο του βρεφονηπιακού σταθμού. Τέλος, θα γίνει διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου με την φύτευση γκαζόν, δένδρων και χώρου παιχνιδιού.

ΚΑΟΚ: Πρώτο ματς εντός έδρας με φιλάθλους την Κυριακή – Ποιο είναι το υγειονομικό πρωτόκολλο που ισχύει

Previous article

Δυο Λαρισαίοι φτιάχνουν με 1500 ευρώ σπίτια από άχυρο και πηλό

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.